Konec sezóny s IVRacing - CEC

Kapitoly článku

Největší bitva v CEC se při tomto finálovém závodě odehrávala mezi týmu MotoRobert#4 a hKT racing #199, které dělily pouhé čtyři bodíky, jenž hrály ve prospěch týmu MotoRobert #4. Ovšem závody jsou nevyspitatelné a tak, když se k technické závadě na Yamaze Marka Hartla přidaly dva pády, bylo rozhodnuto o tom, kdo vyhraje letos kategorii Elit Cup (dále jen EC) Superbike. Z vítězství se radoval tým HKT Racing, ale vše nebylo nakonec až tak jednoznačné, jak by se na první pohled mohlo zdát. I HKT #199 totiž v průběhu závodu jednou havarovali a tak bylo i v jejich zázemí o zábavu postaráno a v jejich prospěch v celkové klasifikaci hrál nakonec celý jeden půlbod. Když se dva prali, třetí se smál a tak v posledním závodě získal své první a zároveň i poslední letošní vítězství tým Vangelas.com #72, jenž měl v cíli luxusní náskok dvou kol.
Kategorie týmů superbike, tedy i jezdců s licencí měla opětovně stejně jako v roce loňském po celou sezonu dva lídry, tým ČMN Vlčáci, jezdící ve standardním složení a proti nim BHR Racing Team Karviná, do kterého pro tento závod přibyli jezdci Miloš Čihák a Patrik Vostárek. Dva a půl bodu, které měli Vlčáci na BHR k dobru vzalo za své, když tým BHR Racing Karviná #76 zvítězil jak v kategorii SBK tak celkově (123 bodů) a ČMN Vlčáci #74 dojeli až čtvrtí ve své třídě a celkově získali bodů 113,5. Třetí v celkové klasifikaci skončil tým #55 APP Racing, jenž nasbíral celkem 64,5 bodu a v Mosteckém klání skončil sedmý.
Třída EC Supersport měla letos jasné vládce, jednoznačně zbarvený tým Zebra Racing, jak už název sám napovídá, jezdil v černobílé kombinaci barev, která ovšem nekolidovala s výsledky, protože ty byly jen a pouze bílé, když si kvarteto Pončík, Skýva, Jelínek a Kabát připsalo šest vítězství v šesti závodech, když v tom posledním zvítězilo s náskokem jednoho kola před svými neustálými pronásledovateli z týmu MBR #66. Zebra Racing získal 142,5 bodu (na Slovakiaringu se po zkrácení závodu rozdávaly poloviční body a sedmihodinovkou vítězství v Mostě přineslo bodů 30). Tým MBR skončil jak v Mostě tak i celkově druhý se ziskem 105 bodů, bronzová příčka zůstala v letošním roce již tradičně týmu SBC Supersport #44, jehož jezdci nasbírali celkem 76 bodových jednotek.
Třída Supersport měla letos pouze jednoho stálého účastníka v podobě týmu ČMN, který v posledním závodě přece jen dostal konkurenční tým a ne ledacjaký… Tváří v tvář se jim postavilo startovní číslo #52 a v něm jak číslo napovídá jména Pešek&Pešek, tj. Lukáš Pešek, coby stálý účastník a vítěz několika závodů Grand Prix a jeho mladší bratr Karel. Ač kluci měli po celou sezonu v kategorii o soupeře nouzi, toto hvězdné duo, které si s námi přijelo bratrsky potrénovat, jim strádání dozajista vynahradilo.
Sezóna je za námi, počasí nám letos opět ukazovalo, jak moc nás má v hrsti, ale dělali jsme, co jsme mohli, abychom všem účastníkům našich akcí mohli přinést co nejlepší porci zábavy v podobě volného ježdění, krátkých individuálních závodů i větší či menší porce závodů vytrvalostních. Celý náš organizační tým by vám rád popřál co nejpříjemněji strávenou okurkovou sezonu, na jejímž konci se s vámi na jaře roku příštího budeme těšit opět na shledanou při akcích nesoucích logo IVRacing a Racing4fun.cz

Informace o redaktorovi

Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist