Ještě jeden pohled na první závod letošního CEC

Po zimě dlouhé jak mizerným počasím, tak zásadními opravami obou našich závodních okruhů, jsme se konečně sešli v Mostě na otvíráku nové sezóny.

Hodně lidí pořešilo první rundu prodlouženým víkendem, kdy po sobotě a neděli následoval pondělní Ducati den a úterní volné ježdění. Docela optimální konstelace na rozbruslení se před středečním závodem. 



Ten začal ráno tréninkovými jízdami a bohužel už během nich se ukázalo, že zas až taková psina to nebude. Nemyslím si že by to bylo tím, že se na trati potkávají pomalejší s těmi hodně rychlými, ale tím že někdo prostě jezdí jako magor. 
Párkrát se mně stalo, že při předjíždění si „soupeř“ vynucoval docela nevybíravě moji stopu. Místo aby – v ideálním případě – neudělal vůbec nic, ale dál si jel to svoje po nějaké alespoň trochu předvídatelné dráze, jel dotyčný jak po injekci od pana doktora Chocholouška a vesele se potácel napříč všemi stopami od kraje ke kraji. 
Jinou specialitou byla jízda, kdy Pan Brzdař koučoval svoji motorku od zatáčky k zatáčce po nejkratší možné spojnici. Zásadně pozdě brzdil, protože kdo ubere ztrácí. A že byl vždycky dlouhej? To neva, všichni uhnou. Klučina by to svým stylem a s touhle klikou dotáhl hodně daleko v i ruský ruletě.
Snad se to trošku srovná po dalších závodech a potom až se všichni pořádně rozjezdí. Zavedení kvalifikačního limitu by asi pomohlo, ale doplatilo by na to hodně sice pomalejších, ale rozumně jezdících lidí. Nehledě na to, že si tuhle alternativu vůbec nedokážu organizačně představit. 


Takže asi nezbývá než pořád opakovat, že jezdit je fajn, ale lepší je, když se potom všichni sejdeme v boxech u grilu a pifka.






Ale dost mentorování. 

Bylo to móóóc fajn svezení. CK CEC nám opět trochu povyrostla, nemyslím tím že by zmolochovatěla, ale že kluci drží organizátorské opratě docela jistě, a spřežení tak cválá tím správným směrem.
Takže teď máme měsíc na to, abychom si to v makovicích všechno trochu přebrali a hlavně DOPILOVALi MAĎARŠTINU ;-). 




další fotky na www.photopro.cz

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist