Druhý závod CEC

Kapitoly článku

Ve znamení dvojek se nesl závod CEC2, druhý závod druhé sezony tohoto seriálu závodů vypsaných pro dvoučlenné týmy na dvě hodiny. Opět se ukázalo, že právě tento seriál je tím pravým pro jezdce nově příchozí na okruh, neboť právě pro ně je určený a ve startovní listně se objevilo hned několik nově vzniklých týmů.

Po startu se nejlépe držela dvojice Workshop Racing Kralupy #116, před borci #112, Dafit s.r.o. #888 a prvními ze supersportařů #33 Kluci z protisměru a #22 LM Racing Team SK. Jako velice dobrý výkon lze určitě brát i průběžnou třináctou příčku v polovině závodu pro tým Manitera Group Racing #95, který startuje v kategorii Naked a byl samozřejmě i jejím lídrem. Kluci obhajují titul a mají opět velice dobře našlápnuto. Co dodat k závodu, všem se dařilo úspěšně zdolávat nástrahy trati, která byla pro valnou část účastníků nová a pouze dva týmy ze čtyřiatřiceti startujících neviděly cíl. Oba patřily mezi účastníky nejobsazenější kategorie SBK, v první půli závodu se poroučel ze závodu z velice nadějné čtvrté pozice mezi superbiky tým #75 ShoPr a jen několik vteřin před koncem závodu vypadla z boje o umístění dvojice týmu # 28 DPT Superbike.
V Superbicích a i v celkové klasifikaci se z vítězství radoval tým #112 Borci, druzí o pouhých devět vteřin nazad do cíle dorazili kluci z týmu #88 Dafit s.r.o. a pohár za třetí místo si z prochladlého Lausitzringu odnesl tým # 116 Workshop Racing Kralupy. Protože v letošním seriálu CEC2 sbírají body do celkového hodnocení jen permanentní týmy, odvezl si tým Workshop Racing Kralupy plný počet 25 bodů. Čtvrtý tým pořadí kategorie Superbike, #101 go4print.eu Racing Team si na Lausitzu připsal bodů 20 a pátý v pořadí, #69 Bikes4Life1 potom bodů 16.

Supersporty byly taktéž vyrovnané až pod šachovnici a tak se stalo, že vítězové #33 Kluci z protisměru měli před stříbrným #222 L M Racing týmem náskok pouhých 11-ti vteřin, ale připsali si na své bodové konto plných 25 bodů. Třetí příčku obsadilo duo #30 Okruhari.cz a protože tým L M Racing se nezúčastnil prvního závodu CEC2 a neboduje tedy do celkového hodnocení, odvezli si Okruháři.cz z Lausitzu pěkných 20 bodů.

V naháčích má k obhajobě zlata výborně našlápnuto tým #95 Manitera Group Racing a na Lausitzu si kluci zopakovali své prvenství z deštivého Brna a po druhém závodě mají na svém bodovém kontě plný počet 50 bodů za dvě vítězství. Druhé místo a 20 bodů do celkového hodnocení obsadila naked odnož týmu HTVZracing #64 a 16 bodů a bronz brali stejně jako v Brně pánové z týmu Black Dogs #24.

Po závodě:

Borci #112: Vyhráli jsme hlavně zásluhou „Ermolenka“, ten měl za úkol odstartovat do závodu a odjel vlastně dvě třetiny. Bylo to rychlý, bylo sucho a tak jsme z toho rozhodně měli dobrej pocit.Vyšlo nám to, po všech stránkách, takže maximální spokojenost.“

Manitera Group Racing #95: „Dnešní závod byl pro nás hodně dramatickej, měli jsme silné soupeře v podobě kluků na Monstrech. Kluci to rozjeli líp, než-li my, ale neudrželi tempo a tak se nám podařilo těžit z jejich chyb. Nám jely skvěle motorky, nepřišly žádné technické problémy a vyšlo to jak, jsme si naplánovali.




Informace o redaktorovi

Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist