Czech Endurance Championship 2013

Letošní ročník CEC právě skončil a je pravdou, že nebyl úplně ideální. Proto bychom vás rádi seznámili se základní koncepcí ročníku příštího.

Ročník 2013 by měl v první řadě prokázat, že nad letoškem děláme tlustou čáru, a začínáme znovu a lépe.



1) CEC opět jako oficiální Mistrovství České republiky ve vytrvalostních závodech pod záštitou ČSMS. To je logický krok, sezona 2011 ukázala, že oficiální mistrovský status českému endurance prospěl a závody byly velmi kvalitní. Opět tedy nastoupí nutnost licence, technické přejímky atd. a odpovídající disciplína ze strany organizátorů i závodníků.

2) Počet závodů klesne. S ohledem na finanční možnosti většiny týmů chceme vypsat závody čtyři. S největší pravděpodobností půjde ve všech případech o čtyřhodinovky, ale necháváme to ještě otevřené – přece jen šestihodinovka má vždy něco do sebe.

3) Pojedeme opět s GEC. Tedy pokud se počet přihlášených týmů nevrátí někam do roku 2008.

4) Co nejbližší tratě. Opět jde o ohled na finanční možnosti týmů. Jasné jsou Brno a Most, dále Slovakiaring nebo Pannoniaring a Lausitzring, aby to měli Moraváci i Češi vyvážené.

5) Cena závodů určitě nestoupne.

6) Jen mistrovství republiky. Zatím neuvažujeme o přeboru jako v loňském roce, ale nevylučujeme jej, musel by být ovšem dostatek zájemců. Kategorie supersport a superbike zůstanou zachovány.

7) Propagace. Spojení s ČSMS nám umožní dostat Mistrovství ČR ve vytrvalostních závodech na kanál Nova sport, což asi všechny z vás potěší.

8) Ocenění jezdců. Věříme, že kromě pohárů by si měli závodníci z bedny odnést i věcné ceny. V současnosti je vše v jednání se sponzory. Máme taky jednu velmi ambiciózní ideu – snad ji uvedeme i do praxe – poskytnout nejlepšímu týmu možnost (a podporu) startu na světové osmihodinovce na Oscherslebenu, protože věříme, že posunout se někam výš může být pro mnohé z vás tou největší motivací.

9) Statistika. Na naše stránky se opět vrátí to, co tam má být – aktualizované průběžné pořadí a další výsledky.

10) Servis. Opět budeme zprostředkovávat licence, bude-li zájem a také pojištění do zahraničí, jak tomu bylo minulý rok.

Do konce listopadu bychom měli mít jasno v termínech a konkrétní podobě výše uvedeného desatera. Budeme samozřejmě vděční za jakékoliv nápady, reakce, připomínky k podobě příštího ročníku.

IVRacing

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist