CEC2 - další alternativa

Mnozí ze svého času okruhových začátečníků díky seriálu CEC malinko vyrostli a tak se dnes dalším opravdovým nováčkům do bojů s nimi moc nechce. Netřeba ale házet motocykl do křoví ...


CEC 2 –  informace k novému seriálu závodů

Proč CEC 2?
Když jsme v roce 2006 poprvé organizovali Czech Endurance Cup, dali jsme si jako hlavní motto „Ze silnice na závodní dráhu“ a „Závody pro každého“. Během tří sezon, které máme společně za sebou, se ve startovním poli vystřídalo hodně lidí. Od mistrů republiky až po úplné nováčky. Za ty tři roky prošel nejen závod samotný, ale i týmy, které se ho účastí velkými změnami a dnes se z Czech Endurance Cupu pomalu stává velmi kvalitní soutěž, z níž vzešli i jezdci, kteří si našli své místo v mistrovství republiky.

Jádro CEC dnes tvoří týmy, které přípravě na závody i závodům samotným věnují velké úsilí a díky tomu se neustále zlepšují. 

Tím se vyrovnává a rozšiřuje i špička startovního pole. Časy na kolo se zlepšují, ale také se zvětšuje rozdíl mezi nejrychlejšími týmy a nejpomalejšími týmy. Tento posun vpřed, který zvedá úroveň celé soutěže, ale začíná být pro některé týmy problém a možná i odrazuje nově příchozí od účasti v CEC. A to je velká škoda, protože není nic lepšího než si změřit své jezdecké schopnosti na okruhu s ostatními stejně „rychlými“ nebo stejně „pomalými“. Jak komu vyhovuje..

Po třech letech se tedy chceme vrátit zpátky k původním ideálům a otevřít znovu možnost svézt se na okruhu a pozávodit s ostatními i těm, kteří se necítí na účast v CEC nebo těm, kteří si chtějí zajet závod jen tak na zkoušku nebo pro zábavu. Proto letos začínáme pořádat kratší a podle nás neméně zajímavou variantu CEC – Czech Endurance Cup 2.

Dvojka v názvu neznamená to, že je to druhý Czech Endurance Cup, ale celkem přesně popisuje i charakter samotného závodu. Budou to vytrvalostní dvouhodinové závody pro dvoučlenné týmy. 
Pro nás je to i malá vzpomínka na závodníka, který myšlence amatérských závodů hodně fandil a dvojku vozil na kapotě svojí motorky.

Kdo se může CEC2 zúčastnit? 
Kdokoliv, kdo NIKDY NEVLASTNIL a NEVLASTNÍ motocyklovou závodní licenci. Jakoukoliv. Stejně tak se závodu nebudou moci zúčastnit týmy, které se umístily na stupních vítězů v CEC buď letos, nebo v minulosti.
Závodu se budou moci zúčastnit pouze dvoučlenné týmy s jedním nebo dvěma motocykly a to za podmínky, že motocykly budou vyhovovat technickému předpisu CEC a projdou technickou přejímkou.

Jaký bude program?
CEC2 bude mít podobný program, jako CEC. V rámci jednoho dne budou tři volné tréninky, dvacetiminutová kvalifikace, která určí pořadí týmů na startovním roštu, dvouhodinový závod a vyhlášení výsledků.

Jaké jsou termíny v roce 2009?
V letošním roce uspořádáme čtyři závody CEC2 na okruzích v Brně, v Mostě a na Slovakiaringu. Termíny jednotlivých závodů jsou:

28.4. – Brno Circuit
28.8. – Brno Circuit
11.9. – Autodrom Most
25.9. – Slovakiaring

Co pravidla?
CEC2 pojedeme podle stejných pravidel, jako CEC. Není důvod cokoliv měnit. A až se vyjezdíte v rámci CEC2 a rozhodnete se postoupit to CEC, nebudete si muset zvykat na jiná pravidla :) Technické předpisy pro CEC2 budou také shodné s CEC.

Co kategorie? 
Opět stejné, jako v CEC. I CEC2 pojedeme v kategoriích Supersport, Superbike a Naked Bikes. Výsledky závodu v jednotlivých kategoriích ale budeme vyhlašovat pouze v případě, že se závodu zúčastní alespoň 3 týmy v každé kategorii.
Na základě výsledků jednotlivých závodů přidělíme body do celkového hodnocení. Po posledním závodu sezony vyhlásíme celkové výsledky seriálu CEC2.

Kolik to bude stát?
Startovné pro CEC2 zahrnuje tři volné tréninky, kvalifikaci a dvouhodinový závod. Je stanoveno na tým. Na rozdíl od CEC ale nezahrnuje možnost pronájmu části boxu. Důvody jsou čistě organizační. Boxy si bude možné na okruzích pronajmout samostatně. Dvouhodinovka se ale dá stejně dobře absolvovat i bez boxu.
Startovné pro tým na jeden závod CEC2 je 5 990 Kč.

Jak a od kdy bude probíhat registrace do CEC2? 
Pro CEC2 jsme zřídili samostatný web, který bude od 1.2. dostupný na adrese www.cec2.cz Prostřednictvím tohoto webu můžete registrovat tým, přihlásit se na závody atd. Vše bude fungovat podobně, jako na webu CEC. Po skončení závodu budou na webu dostupné výsledky a fotky ze závodu.

Registrace bude probíhat tak, že v sekci Přihláška vyplníte potřebné údaje a založíte tým. Přitom si zvolíte jméno a heslo, se kterým se budete hlásit do administrace týmu. Po registraci týmu vám přijde na zadanou emailovou adresu email s potvrzením vaší týmové registrace a s potvrzením přihlašovacího jména a hesla. Tento email uschovejte, bude se často v budoucnu hodit.

Po registraci týmu se přihlásíte do administrace týmu prostřednictvím jména a hesla, které vložíte do políček na levé dolní straně hlavní stránky www.cec2.cz. V administraci týmu poté nadefinujete jezdce, motocykly, přihlásíte tým k jednotlivým závodům atd.

Zní to možná složitě, ale je to snadné.  :-)

Tolik potřebné informace k CEC2. Vše ostatní naleznete již brzy na stránkách www.cec2.cz
O jejich spuštění vás budeme informovat.

Ondra a spol.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist