V Thruxtonu vyhrál kvalifikaci Australan Brookes, Hopkins je druhý

Sedmé kolo britského šampionátu superbiků přivítal Thruxton, necelé čtyři kilometry dlouhá dráha ležící severně od Southamptonu. Závodní víkend týmy odstartovaly pátečními volnými tréninky, sobota byla dnem posledního třetího tréninku a hlavně kvalifikace, která určila pozice na startu prvního závodu. Do první řady se kvalifikovala trojice Josh Brookes, John Hopkins a Luke Mossey.

Jezdec Yamahy Josh Brookes (Milwaukee Yamaha) pokračuje v nastaveném tempu, které nasadil, když posledně vyhrál oba závody v Brands Hatch. Australan má v plánu dosáhnout co nejvýš také tuto neděli a má k tomu veškeré předpoklady, protože lídr seriálu Shane Byrne (PBM Kawasaki) po ne příliš povedené kvalifikaci startuje až šestnáctý. Brookes vyhrál oba páteční tréninky, zaváhal až v sobotu dopoledne, když třetí trénink vyhrál John Hopkins (Lloyds British Moto Rapido Ducati).

Výsledek třetího tréninku naznačil, že Anglo-Američan John Hopkins, který jede za zraněného českého závodníka Jakuba Smrže, má zájem získat v domácím kole týmu Lloyds British Moto Rapido Ducati co nejlepší výsledek. O pole position na startu prvního závodu bojoval s Joshe Brookesem až do posledních sekund Superpole a nakonec Australanu podlehl rozdílem dvou desetin. Třetí čas, který garantuje jistotu startu z první řady zajel Luke Mossey (Quattro Plant Kawasaki).

Vedoucí jezdec seriálu Shane Byrne startuje do prvního závodu ze zadních pozic, a nedařilo se ani Japonci Ryuichi Kiyonarimu (Buildbase BMW), který se vrátil po úspěšné misi ve vytrvalostním klání osmihodinovky v Suzuce, kde byl celkově třetí. Do závodu BSB Thruxtonu se nicméně kvalifikoval až na jednadvacáté místo.

Oba závody superbiků jsou na programu v neděli 2.srpna 2015 (SEČ) – první startuje ve 14:30 hodin, druhý v 17:30 hodin. Oba je lze shlédnou ze záznamu v deset večer na Eurosportu 2.

MCE Insurance British Superbike Championship - Kvalifikace (TOP10)
Sobota, 1.srpna 2015 – Thruxton, Velká Británie
Časový harmonogram - Thruxton 2015.pdf

1 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - 1'14.464
2 - John Hopkins - Lloyds British Moto Rapido Ducati - +0.212
3 - Luke Mossey - Quattro Plant Kawasaki - +0.435
4 - Dan Linfoot - Honda Racing - +0.517
5 - James Ellison - JG Speedfit Kawasaki - +0.634
6 - Peter Hickman - RAF Reserves BMW - +0.766
7 - Christian Iddon - Bennetts Suzuki - +0.826
8 - Richard Cooper - Anvil Hire TAG Kawasaki - +0.928
9 - Danny Buchan - Be Wiser Kawasaki - +1.118
10 - Howie Mainwaring - Quattro Plant Kawasaki -
...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist