V testu zajel nejrychleji O'Halloran, Smrž pátý nejrychlejší

Ve středu měly týmy britského šampionátu MCE BSB a Superstock 1000 jednodenní oficiální test na okruhu Snetterton, kde se na přelomu června a července pojede pátý podnik letošní sezony. Nejrychleji zajel v testu jezdec Hondy Jason O'Halloran, český závodník Jakub Smrž si na konto připsal výborný pátý čas. V kategorii superstocků byl nejrychlejší Danny Buchan, perfektně si vedl s čtvrtým časem Matěj Smrž. Čtvrtý podnik sezony MCE Insurance British Superbike Championship je na programu příští týden v Knockhill.

V oficiálním testu si pro nejrychlejší čas zajel Jason O'Halloran (Honda Racing), jenž nastavil kolo okruhu v Snettertonu časem 1'48,297 sekundy. Na své nové Hondě Fireblade zajel O'Halloran rychleji než loni své maximum v kvalifikaci a byl o pětadevadesát tisícin rychlejší než druhý v pořadí Glenn Irwin (Be Wiser Ducati).

Třetí čas v pořadí má na kontě Jake Dixon (RAF Reserves Kawasaki), který na prvního ztrácí přes tři desetiny stejně jako čtvrtý Shane Byrne (Be Wiser Ducati) a pátý Jakub Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW). Český závodník nastavil své maximum na 1'48,662 sekundy. V první části testu nejrychlejší Anglo-Američan John Hopkins (Moto Rapido Ducati) den uzavřel šestý se ztrátou přes jednu sekundu na O'Hallorana.

Problémy měl lídr průběžného hodnocení Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), který toho kvůli technickým problémům moc nenatestoval a jeho týmový kolega Luke Mossey (JG Speedfit Kawasaki) byl se ztrátou 1,517 sekundy sedmý v pořadí.

Na dráze ve Snettertonu také testovali jezdci šampionátu STK1000. Tam byl s časem 1'50,976 sekundy nejrychlejší Danny Buchan (Morello Racing Kawasaki). Český závodník Matěj Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW) zajel na čtvrtou pozici, když s časem 1'52,110 sekundy ztratil na prvního Buchana přes jednu sekundu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist