V Snettertonu vyhrál O'Halloran a Byrne, Smrž jedenáctý

První závod byl ve znamení Hondy, jejíž jezdci bojovali o vítězství až do cíle. Plný počet bodů si na konto připsal Jason O'Halloran, který se tak stal letos šestým jezdcem, který slavil minimálně jedno vítěství v závodu. Český závodník Jakub Smrž byl v prvním klání jedenáctý, což je prozatím jeho nejlepší výsledek sezony. Ve druhém závodu vyhrál zkušený Shane Byrne a protože Leon Haslam ani jednou nezajel na pódium, je Byrne s čtyřmi body náskoku novým lídrem seriálu MCE Insurance British Superbike Championship. Šesté kolo sezony je v termínu 22/23/34.července v Thruxtonu.

Do prvního závodu startoval z první řady Shane Byrne (Be Wiser Ducati), Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki) a Dan Linfoot (Honda Racing). Hned v úvodním kole kolidovala trojice James Ellison (JG Speedfit Kawasaki), Richard Cooper (Buildbase BMW) a Broc Parkes (ePayMe Yamaha), který jel za zraněného Johna Hopkinse a v trénincích si vedl velmi dobře. O něco později měl problémy také vítěz kvalifikace Shane Byrne (Be Wiser Ducati), který přišel o vedení.

Na špici závodního pole bojovala dvojice jezdců Hondy Jason O'Halloran (Honda Racing) a Dan Linfoot (Honda Racing). Třetí jel Leon Haslam a Shane Byrne se probíjel polem směrem k předním příčkám. Všem u Hondy tuhla krev v žilách přitom jak sledovali své jezdce svádět v posledním kole nemilosrdné souboje. Už to vypadalo na vítězství Dana Linfoota, jenže pár metrů před cílem měl namále, takže závod vyhrál Jason O'Halloran, který týmového kolegu porazil rozdílem necelých tří desetin. Třetí v pořadí skončil po náročné bitvě Shane Byrne.

Velkou radost měli v týmu Smiths Racing BMW, protože Jakub Smrž závod uzavřel na jedenácté pozici, což je letos jeho prozatím nejlepší výsledek. Své výsledkové maximum dosavadní části sezony si na konto připsal také třináctý James Rispoli (Anvil Hire TAG Yamaha).

MCE Insurance British Superbike Championship - Závod 1 (Top10):
Neděle, 10.července - Snetterton (GBR)

1 - Jason O'Halloran - Honda Racing – 29'20.434
2 - Dan Linfoot - Honda Racing - +0.257
3 - Shane Byrne - Be Wiser Ducati - +10.494
4 - Billy McConnell - FS-3 Racing Kawasaki - +13.135
5 - Leon Haslam - JG Speedfit Kawasaki - +14.734
6 - Jake Dixon - Briggs Equipment BMW - +17.179
7 - Luke Mossey - Quattro Plant Teccare Kawasaki - +18.926
8 - Tommy Bridewell - Bennetts Suzuki - +20.404
9 - Stuart Easton - ePayMe Yamaha - +27.953
10 - Lee Jackson - Buildbase BMW - +28.136

Do druhého klání superbiků startoval znovu první Shane Byrne (Be Wiser Ducati), druhý Jason O'Halloran (Honda Racing) a třetí Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki). Jezdec Ducati Shane Byrne po startu udržel vedení, ale za sebou měl vláček jezdců, kteří měli v plánu převzít vedení. Nakonec to byl Dan Linfoot (Honda Racing), který s Byrnem sváděl ostré souboje, ale vícenásobného šampiona BSB nepřekonal.

O poslední pozici na stupních vítězů bojoval Leon Haslam s Michaelem Lavertym (Tyco BMW) a Jasonem O'Halloranem. Pro Haslama to byl důležitý moment, protože zároveň bojoval o udržení se na špici průběžného hodnocení. Po nehodě Jenny Tinmouth (Honda Racing) vyvěsili červené vlajky a závod ukončili. První místo tak získal Shane Byrne, druhé místo obsadil Dan Linfoot a třetí byl Michael Laverty. Na Leona Haslama zůstala čtvrtá pozice, takže do vedení soutěže se dostal Shane Byrne. Jakub Smrž závod nedokončil.

MCE Insurance British Superbike Championship - Závod 2 (Top10):
Neděle, 10.července - Snetterton (GBR)

1 - Shane Byrne - Be Wiser Ducati – 21'52.481
2 - Dan Linfoot - Honda Racing - +0.562
3 - Michael Laverty - Tyco BMW - +3.943
4 - Leon Haslam - JG Speedfit Kawasaki - +4.070
5 - Jason O'Halloran - Honda Racing - +4.505
6 - Christian Iddon - Tyco BMW - +9.723
7 - Glenn Irwin - Be Wiser Ducati - +9.828
8 - Peter Hickman - JG Speedfit Kawasaki - +10.241
9 - Danny Buchan - Lloyds British Moto Rapido Ducati - +11.829
10 - Tommy Bridewell - Bennetts Suzuki - +12.266

MCE Insurance British Superbike Championship 2016 (Top6)

1 - Shane Byrne - Be Wiser Ducati - 156 bodů
2 - Leon Haslam - JG Speedfit Kawasaki - 152
3 - Jason O'Halloran - Honda Racing - 116
4 - Dan Linfoot - Honda Racing - 111
5 - Christian Iddon - Tyco BMW - 104
6 - Richard Cooper - Buildbase BMW - 98

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist