V Snettertonu nahradí zraněného Hopkinse Australan Parkes

Tým ePayMe Yamaha zaznamenal v Knockhill nejlepší výsledek sezony, když John Hopkins zajel v prvním závodu superbiků na čtvrté místo. Ve druhém klání už na podobné umístění nedosáhl, protože havaroval a pádem si zlomil klíční kost a žebra. Za Anglo-Američana pojede příští týden v Snettertonu zkušený jezdec tří ladiček Broc Parkes.

Bývalý jezdec BSB Broc Parkes má s Yamahou zkušenosti jak z působení v britském šampionátu, tak z vytrvalostního mistrovství světa, kde závodí s Yamahou rakouské stáje YART.

K šanci jet víkend v Snettertonu Broc Parkes uvedl: „Ohledně této možnosti jsem skutečně nadšený. Nikdy nechcete vidět dalšího jezdce zraněného, ale bude skvělé spolupracovat s Tommym (Tommy Hill), protože jsme byli v mistrovství světa supersportů týmovými kolegy.“

„Znám Yamahu jak z poslední sezony BSB, tak z vytrvalostního šampionátu, takže je to perfektní kombinace k návratu do BSB. Loni to nedopadlo z různých důvodů, ale vracím se s pocitem, že mám šanci se ukázat. Chci předvést, že dokážu jet vpředu, třebaže si uvědomuji jak těžký je to šampionát a proto je třeba zůstat nohama na zemi, protože ostatní měli v Snettertonu testy a také už mají letos něco odjeto.“

John Hopkins je nyní v péči rehabilitačního specialisty s nímž se bude snažit zapracovat na co nejrychlejším návratu zpět na dráhu. Příští týden se jede Snetterton, předposlední týden v červenci je Thruxton.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist