V Snettertonu kraloval Shane Byrne

Ve čtvrtém podniku britského šampionátu superbiků v Snettertonu patřila neděle závodům a celkem dva jeli jezdci superbikového šampionátu. Oba závody vyhrál obhájce titulu Shane Byrne, když získal prvenství poprvé od úvodního podniku v Doninhton Parku. V průběžném hodnocení je první s náskokem sedmnácti bodů na druhého v pořadí Joshe Brookese. Český závodník Jakub Smrž do závodů nenastoupil, protože po nehodě ze sobotní kvalifikace má zlomený palec pravé ruky a v úterý podstoupí operaci.

Do prvního závodu startoval z pole position Shane Byrne (PBM Kawasaki), který této pozice plně využil a jel na špici závodního pole následován Jasonem O'Halloranem (Honda Racing), Michaelem Lavertym (Tyco BMW) a Stuartem Eastonem (PBM Kawasaki). James Ellison (JG Speedfit Kawasaki) startoval desátý, takže se snažil zachytit nástup vedoucí skupiny, jenže byl na konci rovinky Bentley dlouhý, klesl pořadím ještě hlouběji a později byl nucen odstoupit.

Svůj závod začal Josh Brookes (Milwaukee Yamaha), který jel po úvodním kole na šestém místě, ale viditelně začal stahovat jezdce před sebou. Jezdec Yamahy postupně předjel Stuarta Eastona a Michaela Lavertyho, který pak odstoupil kvůli poruše techniky. Australan Brookes pak překonal Tommy Bridewella (Tyco BMW) a Jasona O'Hallorana, aby se pokusil dostat za Shane Byrneho, což se mu už nepodařilo.

Závod vyhrál Shane Byrne náskokem 2,685 sekundy na Joshe Brookese. Třetí projel cílem jezdec Hondy Jason O'Halloran.

MCE Insurance British Superbike Championship (TOP10) – Závod 1 (16kol)
Neděle, 21.června 2015 - Snetterton, Velká Británie

1 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - 29'06.649
2 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +2.685
3 - Jason O'Halloran - Honda Racing - +5.013
4 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - +8.134
5 - Dan Linfoot - Honda Racing - +14.134
6 - Chris Walker - Be Wiser Kawasaki - +14.592
7 - Stuart Easton - PBM Kawasaki - +15.454
8 - Howie Mainwaring - Quattro Plant Kawasaki - +15.613
9 - Luke Mossey - Quattro Plant Kawasaki - +16.029
10 - Richard Cooper - Anvil Hire TAG Racing - +16.478
...

Do Snettertonu o víkendu dorazila italská motocyklová legenda Giacomo Agostini, jenž v neděli odpoledne poprvé oficiálně představil čtvrtou zatáčku pojmenovanou jeho jménem. Diváci společně s jezdci a členy týmů měli příležitost vidět Agostiniho v průběhu celého víkendu a Ital si to na místě, kde kdysi ještě před přestavbou okruhu závodil a vítězil, náramně užíval.

Na startu druhého závodu superbiků byl znovu první Shane Byrne (PBM Kawasaki), druhý Josh Brookes (Milwaukee Yamaha) a třetí Jason O'Halloran (Honda Racing). Čtyřnásobný šampion BSB Shane Byrne šel okamžitě po startu do vedení závodního pole následován Australanem Joshem Brookesem, Jasonem O'Halloranem a Broc Parkesem (Milwaukee Yamaha).

Opravdu špatný víkend uzavřel v Agostiniho zatáčce Japonec Ryuichi Kiyonari (Buildbase BMW Motorrad), který tam havaroval. Nicméně až potom, co ve třetím kole skončil stroj Taylora Mackenzieho (Team WD-40 Kawasaki) v plamenech musel na trať vyjet Safety Car Nissan GT-R.

Na první pozici pokračoval Shane Byrne, ale za ním se děly věci, jak jezdci bojovali o zbývající dvě pozice na stupních vítězů. O'Halloran, Ellison, Laverty a Brookes, ti všichni mezi sebou soupeřili o druhé místo. Předjížděcí manévry donutily jezdce chybovat a tak se pořadí neustále měnilo. Nakonec ale vše dopadlo stejně, jak v prvním klání, alespoň co se týče pořadí na stupních vítězů.

Letos poprvé zaznamenal zlatý double Shane Byrne, který tak rázně vykročil za obhajobou titulu. Na druhém místě závod dokončil Josh Brookes a třetí byl znovu Jason O'Halloran. V průběžném hodnocení je lídrem seriálu Shane Byrne, druhý je Josh Brookes a třetí James Ellison. Páté kolo sezony přivítá Knockhill s termínem 3. až 5.července 2015.

MCE Insurance British Superbike Championship (TOP10) – Závod 2 (16kol)
Neděle, 21.června 2015 - Snetterton, Velká Británie

1 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - 29'31.765
2 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +4.676
3 - Jason O'Halloran - Honda Racing - +5.404
4 - Michael Laverty - Tyco BMW - +5.471
5 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - +6.323
6 - Stuart Easton - PBM Kawasaki - +9.146
7 - James Ellison - JG Speedfit Kawasaki - +10.248
8 - Filip Backlund - Anvil Hire TAG Racing - +10.627
9 - Christian Iddon - Bennetts Suzuki - +10.868
10 - Dan Linfoot - Honda Racing - +10.930
...

MCE Insurance British Superbike Championship 2015 (TOP6)

1 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - 151 bodů
2 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - 134
3 - James Ellison - JG Speedfit Kawasaki - 118
4 - Stuart Easton - PBM Kawasaki - 99
5 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - 77
6 - Jason O'Halloran - Honda Racing - 74

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist