V Cadwell Parku vyhrál Brookes, letos pošesté v řadě

Skvělé výkony předvádí australský závodník Yamahy Josh Brookes, který letos jen jednou minul stupně vítězů a v osmém víkendu sezony na dráze Cadwell Parku vyhrál svůj šestá závod v řadě. Díky tomu je v této chvíli jediný, kdo překročil hranici tří set bodů. Vedoucí pozici v průběžném hodnocení si Australan upevnil plným počtem bodů, což mu dává náskok 39 bodů na druhého v pořadí Shane Byrneho.

Po startu z pole position Josh Brookes (Milwaukee Yamaha) okamžitě převzal vedení závodního pole prvního závodu superbiků. Za jezdcem tří ladiček jel Luke Mossey (Quattro Plant Kawasaki), Peter Hickman (RAF Reserves BMW), Tommy Bridewell (Tyco BMW) a Danny Buchan (Be Wiser Kawasaki). V osmém kole závodu jezdec týmu Be Wiser Kawasaki havaroval, na trať musel Safety Car, což trošku zamíchalo kartami.

Bitvu o třetí místo svedl v posledním kole Australan Billy McConnell (Smiths Racing BMW), který nejdřív překonal Michaela Lavertyho (Tyco BMW) a v těsném dojezdu pak také Tommy Bridewella. Jezdce v bitvě o třetí místo dělilo v cíli jen čtyři desetiny. Peter Hickman měl bezpečný náskok a cílem závodu projel druhý. Na Joshe Brookese v prvním závodě nikdo neměl a ten si na konto připsal páté vítězství v řadě. Na stupních vítězů britského šampionátu tak stáli dva Australané.

MCE Insurance British Superbike Championship (TOP10) – Závod 1
Neděle, 23.srpna 2015 - Cadwell Park, Velká Británie

1 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - 26'58.694
2 - Peter Hickman - RAF Reserves BMW - +1.878
3 - Billy McConnell - Smiths Racing BMW - +3.557
4 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - +3.831
5 - Michael Laverty - Tyco BMW - +3.977
6 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - +4.128
7 - Luke Mossey - Quattro Plant Kawasaki - +4.999
8 - Richard Cooper - Buildbase BMW - +5.980
9 - Christian Iddon - Bennetts Suzuki - +6.582
10 - Dan Linfoot - Honda Racing - +6.656

Do druhého závodu startoval znovu z první pozice Josh Brookes (Milwaukee Yamaha). Po své levici měl Luke Mosseyho (Quattro Plant Kawasaki) a Petera Hickmana (RAF Reserves BMW). Postavení na roštu si zlepšil obhájce titulu Shane Byrne (PBM Kawasaki), který startoval čtvrtý.

Také druhý závod byl jednoznačně v režii Joshe Brookese, který tentokrát vyhrál rozdílem víc jak pěti sekund. „V úvodní části prvního závodu jsem tvrdě makal, abych si vytvořil náskok a když jsem pak uviděl, že na dráhu vyjede Safet Car, bylo mi jasné, že za to budu muset vzít znovu a vybudovat si potřebný náskok ještě jednou. Věřím, že to vypadá snadně, ale není! Ve druhém klání jsem chtěl co nejdřív dopředu. Je přitom ale snadné udělat nějakou chybu nebo přijít o koncentraci. Jsem moc rád za tým Milwaukee Yamaha jak nám teď vše vychází a už se těšíme do Oulton Parku.“

Naopak pořádné souboje jezdci sváděli o další dvě pódiové pozice. Body za druhé místo si na konto připsal Peter Hickman (RAF Reserves BMW), třetí skončil Tommy Bridewell (Tyco BMW), jemuž se za sebou podařilo udržet Shane Byrneho. Všechny tři jmenované dělily jen tři desetiny, takže koncovka víc než vyrovnaná. Každopádně Shane Byrne o víkendu ani jednou nezajel na stupně vítězů, což se mu letos ještě nestalo.

Anglo-Američan John Hopkins (Lloyds British Moto Rapido Ducati), který v britských superbicích nahradil Jakuba Smrže, do prvního závodu startoval osmnáctý a cílem projel šestnáctý. Do druhého klání vyrazil rovněž osmnáctý, ale závod nedokončil.

Devátý podnik sezony je v termínu 4. až 6.září 2015 v Oulton Parku. Superbiky tam mají na programu hned tři závody a pak už přichází na řadu Showdown – poslední tři kola sezony 2015.

MCE Insurance British Superbike Championship (TOP10) – Závod 2
Neděle, 23.srpna 2015 - Cadwell Park, Velká Británie

1 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - 26'19.043
2 - Peter Hickman - RAF Reserves BMW - +5.089
3 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - +5.264
4 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - +5.422
5 - Luke Mossey - Quattro Plant Kawasaki - +10.177
6 - Billy McConnell - Smiths Racing BMW - +14.333
7 - Richard Copper - Buildbase BMW - +14.581
8 - Danny Buchan - Be Wiser Kawasaki - +14.729
9 - James Westmoreland - JG Speedfit Kawasaki - +15.033
10 - Dan Linfoot - Honda Racing - +15.242
...

MCE Insurance British Superbike Championship 2015

1 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - 316 bodů
2 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - 277
3 - James Ellison - JG Speedfit Kawasaki - 147
4 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - 141
5 - Stuart Easton - PBM Kawasaki - 139
6 - Michael Laverty - Tyco BMW - 126

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist