V Brands Hatch zajel na úvod nejrychleji Ellison, Smrž je sedmý

O nadcházejícím víkendu absolvuje britský superbikový šampionát druhé kolo sezony v Brands Hatch Indy. V pátek byly na programu dva volné tréninky. V tom prvním zajel dopoledne nejrychleji Japonec Ryuichi Kiyonari na BMW, ale odpoledne už byl absolutně nejrychlejší jezdec Kawasaki James Ellison. Český závodník Jakub Smrž byl dopoledne pátý, odpoledne sedmý v pořadí.

První volný trénink vyhrál v pátek dopoledne japonský závodník Ryuichi Kiyonari (Buildbase BMW) časem 46,113 sekundy. Dráha v Brands Hatch má 1944 metrů, takže proto časy pod minutu na kolo. Jen sedmadvacet tisícin ztratil na svého věčného rivala úřadující šampion Shane Byrne (PBM Kawasaki), jenž v úvodní části tréninku vedl. Na Japonci je ale vidět velké odhodlání odčinit první kolo z Donington Parku. Třetím jezdcem v pořadí byl James Ellison (JG Speedfit Kawasaki).
Český závodník Jakub Smrž (Moto Rapido Lloyds British Ducati) jen těsně nestačil na čtvrtého Danny Buchana (Be Wiser Kawasaki), ale udržel za sebou šestého Joshe Brookese (Milwaukee Yamaha) a Jasona O'Hallorana (Honda Racing).

Trénink zastavily červené vlajky, když v Clearways havaroval Dan Linfoot (Honda Racing). Jezdec Hondy musel do zdravotního centra okruhu, kde mu zjistili zlomeninu zápěstí. Pro Linfoota tak druhý podnik sezony předčasně končí už po prvním tréninku a v následujících dnech podstoupí operaci v Londýně. Už nyní je jasné, že bude chybět v Oulton Parku a jeho návrat je předpokládán na čtvrté kolo sezony v Snettertonu.


MCE Insurance British Superbike Championship - 1.volný trénink (TOP10)
Pátek, 17.dubna 2015 - Brands Hatch, Velká Británie

1 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - 46.113
2 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - +0.027
3 - James Ellison - JG Speedfit Kawasaki - +0.199
4 - Danny Buchan - Be Wiser Kawasaki - +0.211
5 - Jakub Smrž - Moto Rapido Lloyds British Ducati - +0.291
6 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +0.305
7 - Jason O'Halloran - Honda Racing - +0.321
8 - Howie Mainwaring - Quattro Plant Kawasaki - +0.359
9 - Billy McConnell - Smiths Racing BMW - +0.433
10 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - +0.442

Harmonogram víkendu - Brands Hatch.pdf

Ve druhém tréninku už to vypadalo na další prvenství Ryuichi Kiyonariho (Buildbase BMW), ale byl to nakonec James Ellison (JG Speedfit Kawasaki), kdo zajel nejrychlejší čas pátečních jízd 45,700 sekundy a Japonce tak porazil těsným rozdílem čtyřiadvaceti tisícin. „Rozhodně je to dobrý pocit uzavřít den v pozici nejrychlejšího jezdce,“ řekl Ellison. „V kvalifikaci v Donington Parku jsem byl Kiyomu tak blízko a teď je to přesně naopak. Je to hodně natěsno, ale tentokrát jsme byli lepší. Já vím, je to jen volný trénink, ale věřte mi, že je hezké být v pátek vpředu.“

Na druhém místě tak skončil trojnásobný šampion britský superbiků Ryuichi Kiyonari těsně následován jezdcem tovární Yamahy R1 Joshem Brookesem (Milwaukee Yamaha), který v závěru tréninku zabral a na čtvrtou pozici posunul Danny Buchana (Be Wiser Kawasaki). Čtyřnásobný šampion BSB Shane Byrne (PBM Kawasaki) byl protentokrát pátý. Český závodník Jakub Smrž s časem 46.098 sekundy uzavřel druhý trénink sedmý.

MCE Insurance British Superbike Championship - 2.volný trénink (TOP10)
Pátek, 17.dubna 2015 - Brands Hatch, Velká Británie

1 - James Ellison - JG Speedfit Kawasaki - 45.700
2 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +0.024
3 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +0.129
4 - Danny Buchan - Be Wiser Kawasaki - +0.218
5 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - +0.220
6 - Stuart Easton - PBM Kawasaki - +0.281
7 - Jakub Smrž - Moto Rapido Lloyds British Ducati - +0.398
8 - Billy McConnell - Smiths Racing BMW - +0.452
9 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - +0.459
10 - Richard Cooper - Anvil Hire TAG Kawasaki - +0.491

Harmonogram víkendu - Brands Hatch.pdf
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist