TAS Racing v roce 2015 s Lavertym, Bridewellem a BMW

Po ukončení spolupráce s japonskou Suzuki dnes vedení týmu TAS Racing oznámilo spojenectví s BMW Motorrad. Jezdecká sestava britského šampionátu superbiků BSB je ve složení Tommy Bridewell a Michael Laverty. S Alastair Seeleym tým nastoupí v třídě Pirelli National Superstock 1000 Championship plus North West 200.

Tým TAS Racing společně s titulárním sponzorem Tyco Security Products spojil pro rok 2015 síly s BMW a jejich stroje S 1000 RR se budou těšit tovární podpoře německého výrobce jak po materiální, tak personální stránce. Smlouva je uzavřena s BMW Motorrad UK, ale tovární podpora přichází přímo od BMW Motorrad Motorsports v Mnichově.
Manažer týmu Philip Neill k uzavření smlouvy poznamenal, že je hrdý na to, že právě do nich vložil německý výrobce BMW svoji důvěru. „Budeme mít plnou tovární podporu v technické i personální stránce, což nám v nadcházející sezoně umožní dosáhnout našich cílů. Na jezdecké sestavě 2015 jsme si dali záležet a cílem je vyhrávat závody. Očekáváme, že s motocykly BMW S 1000 RR budeme kandidáty na titul jak v britském mistrovství superbiků, tak v kategorii Superstock.“

Jedním z jezdců superbikového týmu je Michael Laverty, který přichází z prostředí mistrovství světa silničních motocyklů, kde s týmem Paul Bird Motorsport závodil v prestižní kategorii MotoGP. V sedle tovární BMW má nyní velkou příležitost znovu bojovat o přední pozice, což se mu v seriálu Grand Prix tolik nedařilo, takže jeho motivace je v tomto směru pochopitelně obrovská.
„Jsem neuvěřitelně nadšený, že jsem s TAS zpátky v šampionátu,“ uvedl Laverty, který s TAS Racing vyhrál v roce 2007 titul v britských supersportech. „Pár let jsem strávil v mistrovství světa, ale už se těším na návrat zpátky. Myslím, že tyto zkušenosti mi pomohly po jezdecké stránce, ale rozhodně mi chybělo být v pozici z níž dokážu bojovat o stupně vítězů nebo vítězství. Tým TAS má v BMW skvělý technický komplet a všichni společně bude intenzivně pracovat na tom, abychom hned od začátku sezony byli rychlí.“

Tým bude v roce 2015 závodit pod názvem Tyco BMW jak v britském šampinátu superbiků a supersportů, tak v road racingu s dvojicí Guy Martin a William Dunlop. Michael Dunlop, který letos v Tourist Trophy na ostrově Man získal pro BMW Motorrad hattrick, plány pro rok 2015 zatím neoznámil.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist