Splitlath Redmond se Smržem a Aitchisonem

Tým Splitlath Redmond, na čele s majitelem Johnem Dimbylowem (šéf Splitlath Motorsport) a s atletickou legendou Derekem Redmondem (zlatá medaile na mistrovství světa ve štafetě na 4 × 400 m), dnes oznámil na motocyklové výstavě "Live show v Birminghamu" své sportovní plány na rok 2013. Se dvěma motocykly Aprilia RSV4 se v týmu Splitlath Redmond představí dva bývalí jezdci ze seriálu WSBK: Čech Jakub Smrž a Australan Mark Aitchison, oba dva už také ze zkušenostmi ze seriálu BSB.

Jakub Smrž začal v týmu Splitlath Redmond v seriálu BSB závodit letos na podzim v Assenu, kde se okamžitě v kvalifikaci umístil na 3. místě. V sedmi následujících závodech (Assen, Silverstone a Brands Hatch) pak dojel Jakub Smrž celkem čtyřikrát v bodech.
"Jsem rád, že jsem zpátky v BSB pro příští sezonu", řekl při dnešní prezentaci Kuba Smrž. "S týmem Splitlath Redmond Aprilia jsem si užil několik posledních závodů 2012: zpočátku to nebylo snadné, ale jsem si hodně jistý, co se týká roku 2013. Vím, že tým tvrdě pracuje na vývoji motocyklu Aprilia RSV4. Jsem připraven udělat maximum pro to, abych bojoval o nejvyšší pozice v British Superbike Championship ."
Splitlath Redmond také potvrdil prodloužení smlouvy s Markem Aitchisonem, který s motocyklem Aprilia RSV4 skončil na 9. místě na startovním roštu v Cadwell Parku, potom ale po ošklivém pádu (a následném zranění) musel závod vzdát.

"Poprvé ve své kariéře budu závodit druhý rok v řadě se stejným týmem, a pro mě je to skvělá zpráva", řekl dnes Atcho. "Tým pracuje na plné obrátky pro rok 2013 a jsme velmi optimističtí. Jsem rád, že pojedu s Kubou, budeme tvrdě pracovat, abychom se s Aprilií umístili v Top-3 . "

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist