Sobotní fotostřípky z Brands Hatch

Ještě v sobotu ráno to vypadalo na krásný slunečný den, ale už dopoledne bylo jasné, že to tak nedopadne. Nakonec z toho byla pořádná průtrž mračen, což mělo za následek zpoždění programu a změnu harmonogramu především co se týče závodů doprovodných sérií. Sobota nebyla ideální pro Jakuba Smrže, který dnes absolvoval pád a jeho mechanici z týmu Lloyd & Jones/PR Racing BMW mu museli postavit komplet novou motorku. Kvalifikaci nakonec vyhrál Josh Brookes, který si na konto letos připsal první start z pole position.

Z pátku na sobotu celou noc silně pršelo, takže dráha dostala zabrat. To by ale tolik nevadilo, protože od rána asfalt postupně osychal a jezdci superbiků už jeli na suchém povrchu. Každopádně už nebylo takové teplo jako při pátečních jízdách, což někdy znamenalo ztrátu přilnavosti a pád. To ale nebyl případ Jakuba Smrže, který havaroval v první zatáčce, když mu před brzděním naskočil neutrál a motorka se v tu chvíli stala neovladatelnou.

První zatáčka „Paddock Hill Bend“ tady působí dost hrůzostrašně. Po cílové rovince, která opravdu není ani trošku rovná, následuje zatáčka na pravou ruku a rychlý padák dolů. Na okruhu je toto místo rozhodně velký magnet pro diváky, nicméně v dnešní době, kdy závodní motorky dosahují stále vyšších a vyšších rychlostí je to poměrně dost nebezpečné místo. Jakubova motorka narazila do ochranné bariéry a skončila na plotě, takže si asi dokážete představit tu sílu nárazu. Možná o hodinu později tam sanita rychlé zdravotní pomoci odvezla dalšího závodníka, který v tomto místě havaroval, když jeli svůj první závod jezdci STK1000. Doufejme, že byl o tomto víkendu poslední, ale těžko na to vsadit.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Atmosféra podél tratě je perfektní a sobota zaznamenala už bohatší diváckou kulisu. Samozřejmě vše může ovlivnit počasí, ale podle toho, jak vytrvale diváci zůstali v dešti čekat na kvalifikaci superbiků můžeme jen odhadovat, že jich v neděli dorazí velký počet bez ohledu na počasí.

Dnem závodu je neděle a jaké bude počasí na závody je nyní otázka za milion. Každopádně pro všechny, kteří se chcete podívat jak závody v Brands Hatch vypadají je tu možnost živého přenosu na TV stanici Eurosport 2. První závod je od 14 hodin v přímém přenosu, druhý ze záznamu od 23:30 hodin.

 

Autoři článku obdrželi prémie 1.5 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
SRLEvladan110 přispěl 0.5 Kč
Paulo přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist