Smrž byl v Brands Hatch jedenáctý

Český motocyklový jezdec v prestižním britském seriálu superbikového šampionátu BSB odstartoval do prvního závodu jedenáctý a jedenáctá pozice mu také patřila v cíli prvního klání v Brands Hatch. Ve druhém závodě Jakub Smrž spadl a nezískal ani jeden bod.

7. Jakub Smrž (Padgetts Honda) - Warm up
Zahřívací trénink začíná Kuba na šestém místě, ale i když zrychluje, tak se o kousek propadá. Ve svém třetím rychlém kole se však náš jezdec vrací na šestou příčku. Ke konci warm upu padá Alex Lowes v zatáčce Surtees, ale měl by být v pořádku. V konečném pořadí je Kuba sedmý.

11. Jakub Smrž (Padgetts Honda) - Závod 1
Start se Kubovi nepovedl a náš jezdec má od prvního kola před sebou hodně práce, když jede až osmnáctý. Ve druhém kole se Kuba dostává na sedmnácté místo přes Lee Costella. Další na řadě je Danny Buchan a číslo 96 tak svítí na šestnáctém místě. První bodované místo okupuje Karl Harris, kterého Kuba rychle stahuje, když jede stejně rychle jako osmý PJ Jacobsen. V šestém kole je Kuba před Harrisem a jede konečně na bodech. Od čtrnáctého místa je Kuba už celou vteřinu, ale svého kamaráda Petera Hickmana docela stahuje. Po pádu Ellisona a Walkera jede Kuba třináctý. V desátém kole už je Honda se startovním číslem 96 před "Hickeym" a stahuje čas na všechny od sedmého Westmorelanda. Tito jezdci už ale mají na našeho pilota náskok.

Po dvou třetinách závodu se stává něco naprosto nečekaného a Shakey při předjížděcím manévru na Brookese padá a závod tak přichází o svého favorita. Mezitím Kuba stále stahuje jezdce před sebou, ale kol již zbývá málo a postup do top ten bude náročný. Nakonec se náš jezdec zvládl v posledním kole dotáhnout na Ruttera, ale na předjetí už to nebylo. Po dobré stíhací jízdě Kuba končí jedenáctý. Velká škoda je nepovedeného startu, protože reálně Kuba mohl být o čtyři pozice výše. Důležité je, že závodní tempo nebylo špatné. Závod vyhrává Brookes před Lowesem a Kiyonarim.

Jakub Smrž: „První závod měl jeden jediný problém a to byl start. Vzhledem k tomu, že minulý vikend byla motorka dost pomalá, tak teď máme jiný motor, který má mnohem měkčí průběh, ale lepší maximálku. Celý víkend zkouším starty a není to ono, protože se chová úplně jinak. Závod samotný byl v docela dobrém tempu, takže se teď pokusím být od začátku víc vepředu a když se to podaří, tak nemám strach o lepší výsledek.“

DNF Jakub Smrž (Padgetts Honda) - Závod 2
Druhý závod Kuba odstartoval ze čtrnáctého místa a start se mu tentokrát povedl. Po prvním kole jede Kuba třináctý a před sebou má Ruttera, Linfoota a Mainwaringa. Jakub v úvodu bojuje s Rutterem a po odpadnutí Walkera jede dvanáctý. V šestém kole na trať po pádu Lee Costella vyráží safety car, což Kubovi ještě nikdy nepomohlo. Bohužel tentokrát je to ještě horší a Kuba bohužel nehezky padá. Po chvíli je naštěstí zpět na nohou, ale hezky se na to nedívalo. Naštěstí je náš jezdec jen potlučený. Zvítězil Byrne před Ellisonem a Lowesem.

Jakub Smrž: „Start se mi už povedl líp. Držel jsem se těsně za top10 a měl jsem na jezdce před sebou. Pak jsme dostal highsider, který jsem sice ustál, ale klesl jsem za Farmera a následoval safety car. Po jeho zajetí jsem se pokusil zaútočit na Farmera, aby mi neujeli jezdci před ním. On mi ale zavřel ideální stopu a já šel na brzdy, abych zabránil kolizi. Bohužel jsem to ale přehnal a následoval pád. Mrzí mě to, protože první desítka vypadala nadějně. Sice to opět bodově nevyšlo podle představ, ale zavodni tempo bylo znovu velice podobné půlce první desítky. Teď už se těším na Oulton Park, který již znám.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist