Shane Byrne míří do BSB!

Velkým zklamáním byly letošní výkony dvojnásobného britského šampiona superbiků z let 2003 a 2008 Shane Byrneho v letošním seriálu WSBK.

Letošní sezóna 34-letého dvojnásobného britského šampiona Shane Byrneho v mistrovském seriálu superbiků zůstala hodně za očekáváním. Po loňské úvodní sezóně ve WSBK - nepočítáme-li tedy jeho čtyři starty s wild card v letech 2002 a 2003 (2 vítězné závody) - kdy skončil celkově na 8. místě s motocyklem Sterilgarda Ducati, 1x podium za 2. místo a celkem 8x umístění v Top 6, se od něho letos čekalo daleko víc. Kvalitnější motocykl, skvělé zázemí ve stáji Althea Ducati, ovšem výsledky zůstaly hodně za přáním samotného jezdce a také týmu Althea. Až celkově 10. místo v šampionátu, pouhá tři umístění na 6. místě (Portimao, Miller a Imola), a ačkoliv s výjimkou jednoho závodu ve všech bodoval, tak není divu, že se nabídky na novou sezónu příliš nehrnou.


Navíc “Shakey” - 34 let - už není nejmladší, to byl také třeba jeden z důvodů, proč se nový český tým Liberty Racing nerozhodl pro něho, ale pro 28-letého Sylvaina Guintoliho a tak se zdá, že už na něho žádné místo v seriálu WSBK 2011 nezbyde. Ostatně těch volných míst už není moc, daly by se spočítat na prstech jedné ruky a většinou se jedná o místa ve světě hodně virtuálním - tedy třeba jako 2. jezdec ve stávajícím týmu Althea (samotný tým se ale už s Byrnem rozloučil!), 2. jezdec u Supersonicu (vedle Rubena Xause chtějí raději někoho mladého - Maxime Berger?) , či stejný post u Ten Kate Honda (více šancí mají jistě Alex de Angelis nebo James Toseland) a do stáje ECHO CRS Honda se zase nikdo moc nehrne. 

Nebylo tedy žádným překvapením, že "Shakey" Byrne se poohlížel o víkendu při finále britského šampionátu v Oulton Parku po nějakém volném místě na rok 2011 právě v seriálu BSB a jak sám říká: "Mám několik nabídek", zdá se téměř jisté, že dvojnásobného britského šampióna Byrneho uvidíme v příští sezóně právě v BSB.


Provizorní kalendář BSB 2011

22.-25. dubna - Brands Hatch
30. dubna až 2. května - Oulton Park
13.-15. května - Croft
28.-30. května - Thruxton
17.-19. června - Knockhill
1.-3. července - Snetterton
15.-17. července - Oulton Park
5.-7. srpna - Brands Hatch GP
27.-29. srpna - Cadwell Park
9.-11. září - Donington Park
23.-25. září - Silverstone Arena GP
7.-9. října Brands Hatch

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist