První vítězství BSB získal Ray, Smrž nestartoval

Dvacetiletý jezdec Suzuki Bradley Ray zvládl úvodní závod sezony na jedničku, když porazil esa superbikové série Bennetts British Superbike Championship a vyhrál první závod sezony a na konto si připsal první vítězství kariéry jezdce BSB. Na druhém místě projel cílem Shane Byrne, třetí byl James Ellison. Český závodník Jakub Smrž kvůli technické poruše na svém stroji do závodu neodstartoval. Druhý závod je v pondělí se startem v 17:30 hodin (SEČ).

Po pěti kolech prvního závodu vedl James Ellison (Anvil Hire TAG Yamaha), který měl těsně za sebou jezdce Suzuki Bradley Raye (Buildbase Suzuki). Třetím v pořadí byl Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), čtvrtý Luke Mossey (JG Speedfit Kawasaki), pátý jel Dan Linfoot (Honda Racing). Shane Byrne (Be Wiser Ducati) se po startu propadl na osmou pozici a po pěti kolech se dostal na šesté místo, tři desetiny za Linfoota.

V polovině závodu vedl Bradley Ray, který předjel Ellisona a snažil se mu ujet. Druhý James Ellison ztrácel něco přes dvě desetiny, třetí Leon Haslam byl sedm desetin pozadu. Tři desetiny na stupně vítězů ztrácel čtvrtý Luke Mossey, který se na třetí místo posunul po chybě Haslama. Jezdec Kawasaki se propadl na pátou pozici, protože jeho zaváhání využil i jezdec Hondy Linfoot. Pátého Haslama a šestého Byrneho dělila jen desetina.

Pět kol před cílem zůstával na špici závodního pole Bradley Ray, který si najel necelých osm desetin na druhého Jamese Ellisona. Třetí Mossey ztrácel na vedení v závodě dvě sekundy, na druhou pozici mu scházelo 1,3 sekundy. Na čtvrtém místě už pokračoval Shane Byrne, který na pódium ztrácel přes sekundu. Leon Haslam zaznamenal propad na deváté místo a to rozhodně nebyl závod jaký si vítěz kvalifikace představoval.

První závod sezony a víkendu v Donington Parku vyhrál Bradley Ray, který sice v posledních třech kolech přišel o poměrně velký náskok, ale nakonec to byly téměř čtyři desetiny, které najel na druhého. V posledním kole to byla bitva o druhé místo, kterou vyhrál Shane Byrne, třetí projel cílem James Ellison. Velký favorit na první vítězství Leon Haslam závod dokončil devátý.


Český jezdec Jakub Smrž do prvního klání vůbec nestartoval, což komentoval slovy: „Jak to šlo včera všechno dobře, tak dneska se pokazilo co mohlo. V kvalifikaci jsem upadl na oleji v nejhorším možném místě, ale naštěstí byla motorka v pohodě. Jenže pak jí chtěli ohřát, zdechla a už jí nenastartovali, takže jsem do závodu nemohl nastoupit. Doteď se neví co je za problém, ale snad se na to přijde. Zítra tedy budu startovat z posledního místa, ale má pršet, takže je větší šance na dobrý výsledek.” Druhý závod je v pondělí s termínem startu v 17:30 hodin středoevropského času.

Bennetts British Superbike Championship – 1.závod (Top10)
Neděle, 1.dubna 2018 - Donington Park, Velká Británie
Teplota: 5,7°C

1 – Bradley Ray – Buildbase Suzuki – 27'12.977 (18kol)
2 – Shane Byrne – Be Wiser Ducati – +0.383
3 – James Ellison – Anvil Hire TAG Yamaha – +0.721
4 – Dan Linfoot – Honda Racing – +3.174
5 – Luke Mossey – JG Speedfit Kawasaki – +4.430
6 – Glenn Irwin – Be Wiser Ducati – +4.671
7 – Jason O'Halloran – Honda Racing – +6.191
8 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – +8.822
9 – Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – +13.792
10 – Michael Laverty – Tyco BMW – +14.224

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist