První tréninky v Brands Hatch, Smrž třetí

První podnik britského mistrovství superbiků (BSB) odstartuje dvojzávod na okruhu v Brands Hatch Indy. V sobotu jeli jezdci třídy Superbike dva volné tréninky. V prvních tréninkových jízdách byl nejrychlejší jezdec Kawasaki Shane Byrne a ve druhých jezdec Yamahay Josh Brookes. Jakub Smrž je po sobotních trénincích třetí.

V prvním tréninku superbiků dominoval Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki), který hned na úvod překonal časem 45,576 sekundy loňskou hodnotu kola, které stačilo na pole position. Něco přes desetinu ztratil druhý v pořadí Josh Brookes (Milwaukee Yamaha) a třetí Ryuichi Kiyonari (Buildbase BMW) byl pomalejší o 0,497 sekundy.

Šestý Jakub Smrž (Millsport Ducati) ztrácel na nejlepší čas 0,586 sekundy. Nějakou dobu musel strávit v boxech, protože byly vyvěšeny červené vlajky kvůli problémům Jamese Ellisona (Lloyds British GBmoto Kawasaki), a když se konečně vydal zpátky na dráhu, trénink zastavily další červené vlajky po pádu Jamese Hillera (Quattro Plant Kawasaki) v Paddock Hill Bend. Jezdec měl z nehody vyváznout nezraněn, ale do druhého tréninku nenastoupil.
British Superbike Championship, Brands Hatch – 1.volný trénink (TOP10)
Sobota, 19.dubna 2014 – kompletní výsledky

1 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki - 45.576
2 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +0.125
3 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +0.497
4 - Chris Walker - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +0.498
5 - Dan Linfoot - Quattro Plant Kawasaki - +0.500
6 - Jakub Smrž - Millsport Ducati - +0.586
7 - Stuart Easton - Rapid Solicitors Kawasaki -
8 - James Ellison - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +0.667
9 - James Westmoreland - Buildbase BMW - +0.673
10 - Martin Jessopp - RidersRacing BMW - +0.678
...

Ve druhém tréninku potvrdil velmi dobrou formu Australan Josh Brookes (Milwaukee Yamaha), který překonal maximum Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki) z dopoledních tréninkových jízd časem 45,506 sekundy a jasně naznačil, že je s ním třeba počítat v boji o vítězství. Tento čas byl také jen o 0,046 sekundy pomalejší než je rekord okruhu Gregoria Lavilla z roku 2007. Třetí nejrychlejší byl odpoledne český motocyklový závodník Jakub Smrž (Millsport Ducati), který na nejrychlejší čas Joshe Brookese ztratil 0,262 sekundy. Smrž tak pokračuje ve velmi dobrém tempu z předsezonních testů.

Český jezdec Ducati Jakub Smrž po sobotním programu tréninkových jízd uvedl:Po dnešku jsem spokojenej, protože Brands Hatch Indy není úplně můj favorit mezi okruhy BSB, ale zatím jsme konstantně v top10. Od začátku se mi jede celkem lehce a na nejrychlejší kola se nijak extrémně nenadřu. Během dneška jsme se převážně soustředili na zajíždění vyrovnaných časů, což se nám i docela dařilo.“
„Motorka se ale ještě nechová přesně tak, jak bych potřeboval. Stále pracujeme s přenosem váhy při brzdění a akceleraci. To je momentálně největší problém,“ pokračoval český závodník a závěrem dodal: „Na zítra máme nějaké nápady k vyzkoušení, tak se nám to snad povede odstranit. Každopádně se víkend zatím vyvíjí velice dobře. Doufejme, že se nic nepokazí a bude to tak i po zbývající dva dny. Hlavně ale v pondělí.“

V neděli 20.dubna je na programu kvalifikace a v pondělí 21.dubna dva úvodní závody sezony britských superbiků.

British Superbike Championship, Brands Hatch – 2.volný trénink (TOP10)
Sobota, 19.dubna 2014 – kompletní výsledky

1 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - 45.506
2 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki - +0.171
3 - Jakub Smrž - Millsport Ducati - +0.262
4 - Stuart Easton - Rapid Solicitors Kawasaki - +0.296
5 - Chris Walker - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +0.345
6 - James Ellison - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +0.520
7 - James Westmoreland - Buildbase BMW - +0.593
8 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +0.599
9 - Simon Andrews - RAF Reserves Honda - +0.611
10 - Martin Jessopp - RidersRacing BMW - +0.614
...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist