První místo na startu vybojoval Shane Byrne

Lídr průběžného hodnocení mistrovství britských superbiků Shane Byrne zajel v Cadwell Parku nový rekord časem 1´26,017 sekundy a do prvního závodu třídy Superbike odstartuje v pondělí odpoledne z první pozice startovního roštu. Pro druhé místo na startu si dojel Ryuichi Kiyonari, třetí je Tommy Bridewell.

V posledním tréninku Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki) zaznamenal pád, když svoji Kawasaki neudržel v Hall Bends. Pro kvalifikaci bylo vše zapomenuto a Byrne dokázal nastavit takové tempo, na které nikdo z jeho soupeřů nedokázal zareagovat. Časem 1´26,017 sekundy překonal rekord Leona Haslama z roku 2007 a na konto si připsal pátou pole position sezony.
Z druhou pozicí se musel smířit japonský závodník Ryuichi Kiyonari (Buildbase BMW), protože jeho ztráta na pole position byla devět desetin, což je na tři a půl kilometru dlouhém okruhu celkem dost. První řadu na startu uzavře Tommy Bridewell (Milwaukee Yamaha), jenž si s Yamahou poprvé připsal na konto start z první řady.

V kvalifikaci se nedařilo Australanu Joshi Brookesovi (Milwaukee Yamaha), jenž na poslední chvílí vyjel z boxů do bitvy o pozice na startu, ale nestačil už najet do svého rychlého kola, protože dřív vypršel stanovený limit. Josh Brookes tak do závodu odstartuje desátý.
Český závodník Jakub Smrž měl po sobotní nehodě z druhého tréninku zlomené levé zápěstí, které mu měli ještě večer v Británii operovat. Nakonec má tuto operaci podstoupit až po návratu zpět do České republiky.

První závod superbiků startuje v pondělí 25.srpna 2014 ve 13:00 hodin, druhé klání v 16:30 hodin místního času.

British Superbike Championship - kvalifikace

Neděle, 24.8. 2014 - Cadwell Park, Velká Británie

1 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki - 1´26,017
2 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +0.904
3 - Tommy Bridewell - Milwaukee Yamaha - +1.664
4 - Chris Walker - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +1.700
5 - Peter Hickman - RAF Reserves Honda - +1.754
6 - Josh Waters - Tyco Suzuki - +1.960
7 - Jon Kirkham - Halsall Biker Gear Kawasaki - +1.978
8 - John Hopkins - Tyco Suzuki - +2.037
9 - Dan Linfoot - Quattro Plant Kawasaki - +2.197

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist