Pole position v Donigtonu vyhrál Hopkins

O víkendu je na programu devátý podnik britského mistrovství superbiků v Donington Parku. Pro vůbec první pole position si na tomto čtyřkilometrovém okruhu dojel v sobotu odpoledne Anglo-Američan John Hopkins. Český závodník Jakub Smrž kvůli zranění zápěstí, které mu operovali, nestartuje v Donigtonu ani v Assenu.

Dopoledne měl John Hopkins (Tyco Suzuki) v posledním tréninku technické problémy, což se jeho týmu podařilo rychle vyřešit a pro samotnou kvalifikaci byl americký závodník velmi dobře připraven, když časem 1´29,555 sekundy porazil taková esa jako Ryuichi Kiyonari (Buildbase BMW) nebo Shane Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki) a potvrdil tím rychlost z pátečního druhého tréninku, kde byl nejrychlejší.

„Je to opravdu dobrý pocit mít pole position na dráze, kde se mi vždy dařilo,“ řekl usměvavý John Hopkins. „Po celý víkend jsem si tu jízdu užíval, ale bohužel jsme měli problém s elektrikou, což nás dnes dopoledne zastavilo, takže další kolo jsem jel až v samotné kvalifikaci. Chlapi v týmu odvedli skvělou práci a jsem opravdu moc rád, že mám první pozici na startu, protože mým cílem byla první řada a toto je k tomu taková hezká prémie.“

První řadu na startu uzavře dvojice Ryuichi Kiyonari a Shane Byrne, což jsou trojnásobní vítězové superbikové série BSB, jenž spolu svádějí tvrdou bitvu o rekordní čtvrtý titul. Jako čtvrtý se do závodu kvalifikoval Peter Hickman (RAF Reserves Honda), čímž si zajistil prozatím nejlepší postavení na roštu. Společně s ním pak z druhé řady odstartuje dvojice Stuart Easton (Rapid Solicitors Kawasaki) a Josh Brookes (Milwaukee Yamaha), který v sobotu dopoledne havaroval.
První závod třídy Superbike startuje ve 14:30 (SEČ) hodin a je na celkem 20 kol. Start druhého závodu superbiků je v 17:30 (SEČ) hodin rovněž na 20 kol.

British Superbike Championship - Donington Park, kvalifikace:

1 - John Hopkins - Tyco Suzuki - 1´29.555
2 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +0.039
3 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki - +0.122
4 - Peter Hickman - RAF Reserves Honda - +0.255
5 - Stuart Easton - Rapid Solicitors Kawasaki - +0.255
6 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +0.327
7 - Josh Waters - Tyco Suzuki - +0.424
8 - Tommy Bridewell - Milwaukee Yamaha - +0.472
9 - James Westmoreland - Buildbase BMW - +0.578
10 - Dan Linfoot - Quattro Plant Kawasaki - +0.755

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist