Páteční Brands Hatch v obrazech

Páteční program britského šampionátu superbiků byl ve znamení krásného slunečného počasí. Ale i na suché dráze si jezdci musí dávat velký pozor, protože sebemenší vyjetí mimo asfalt může znamenat ztrátu kontroly nad svým strojem, který se v některých místech řítí rychlostí kolem tří set kilometrů za hodinu. Pár pádů dnes bylo, což si vyžádalo červené vlajky a dokonce i výjezd zdravotníků. Sám jsem byl svědkem, jak to jezdec Hondy Jason O'Halloran pustil na vrcholu kopce nad druhým paddockem do ochranné bariéry. Řacha to byla pořádná, motorka KO, jezdec naštěstí OK.

Britští fanoušci už byli kolem okruhu vidět, ale jsou to velcí pohodáři – křeslo, něco k pití a dobrý výhled na trať. Míst, kde je na dráhu dobře vidět je na Brands Hatch skutečně hodně a každý si přijde na své. Velmi zajímavá je hned první zatáčka, což je pořádný sešup z kopce dolů, následuje zlom, kde má pérování co dělat, a pak jezdec sviští na plný plyn do kopce, kde na něj čeká rychlý vracák. V tomto místě bylo už v pátek plno, takže pokud počasí vydrží, v neděli už v těchto místech bude narváno.

Páteční fotografie jsou převážně z míst kolem dráhy. Předpověď na sobotu nebyla v průběhu dne optimistická, takže jsem to vzal raději podél tratě pro případ, že by po zbytek víkendu pršelo. Teď večer se situace obrací k lepšímu, což by mohlo znamenat další slunečný den. Na to se tady určitě všichni těší a počítají s návštěvou minimálně sedmdesáti tisíc lidí.

Autoři článku obdrželi prémie 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist