Joshua Brookes chce zaútočit na titul

Vice-mistr BSB Joshua Brookes ukončil jako jediný pilot britského superbikového šampionátu všechny závody sezony 2012 v bodech.

Ačkoliv Joshua Brookes (Tyco Suzuki) bodoval ve všech 26 jízdách britského superbikového šampionátu 2012, z toho čtyřikrát dokázal vyhrát a přidal ještě 16 dalších podiových umístění, tak se nakonec musel spokojt pouze s titulem vicemistra za Shanem Byrnem (Rapid Solicitors Kawasaki).
Přitom se ukázalo, že "bodová regulace" před «Showdown» sice přispívá k napínavému sezonnímu finále, ale neodpovídá průběhu celé mistrovské sezony. Neboť při zachování standartního bodového schématu by se mistrem stal právě Brookes se ziskem 456 bodů před Hillem 429 a opravdovým šampionem Byrnem 415.
"Ačkoliv jsme pochopitelně trochu zklamáni, že to nevyšlo s titulem, tak jsem na náš tým a na Joshe hrdý. Joshovi se jako jedinému podařilo bodovat ve všech závodech. Všichni ale dobře víme, že pravidla jsou někdy dobrá pro jednoho a jindy zase pro druhého", říká týmový šéf Philip Neill.
Celkem samozřejmě byla prodloužena smlouva mezi Brookesem a týmem Tyco Suzuki o další jeden rok. "Byrne je velký jezdec a má můj plný respekt. Ale v příštím roce na něho uspořádám hon. Do té doby ale budu doma v Austrálii, abych si dobil baterie", je názoru vicemistr Brookes, který by rád získal na kapotáž svého motocyklu magické číslo "1".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist