Jakub Smrž vynechá také předposlední podnik BSB

Český motocyklový závodník Jakub Smrž nenastoupí do předposledního kola seriálu mistrovství britských superbiků BSB, které se jede o nadcházejícím víkendu v jihoanglickém Silverstonu. Jezdec týmu Millsport Ducati si koncem srpna způsobil pádem ve druhém tréninku v Cadwell Parku zranění levého zápěstí, jenž si vyžádalo operaci.

Operační zákrok podstoupil Jakub Smrž v České republice a okamžitě zahájil rekonvalescenci s cílem co možná nejrychlejšího návratu zpět k závodění. Kvůli zranění chyběl jak v Donington Parku, tak v Assenu. Předposlední kolo mistrovství BSB je na programu už tento víkend v Silverstonu, ale ani tam Jakuba Smrže neuvidíme.
Co je důvodem, tak na to český závodník odpověděl na svém facebookovém účtu, kde píše: „Veškeré léčení po operaci zápěstí před necelými 5ti týdny a další rehabilitace šla nad očekávání dobře. Byl bych schopen závodit v Silverstonu, ale se svým týmem Millsport Ducati jsme se dohodli, že nemá cenu nic riskovat, dokud vše nebude 100 procentní.“

„Jsem rád, že jsem zvládnul dát zápěstí dohromady téměř v rekordním čase, ale i tak je potřeba ještě nějaký čas rehabilitace, abych na motorce nebyl ničím limitován. Strašně rád bych už opět závodil, ale chápu tým, že není důvod riskovat další zranění nebo závodit, pokud bych nebyl schopen podat své maximum. Děkuji týmu a všem ostatním za podporu!!!"

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist