Hopkins: Letos v BSB za Crescent Suzuki

Bývalý skvělý jezdec MotoGP John Hopkins, který v posledních dvou rocích byl převážně zraněný, přechází ze seriálu AMA do BSB, kde pojede za tým Crescent Suzuki.

Americký jezdec John Hopkins pojede v letošním roce závody britského šampionátu superbiků, což oznámil oficiálně Jack Valentine, týmový manažér Crescent Racing Suzuki. 

O této možnosti jsme psali začátkem prosince v tomto článku, nyní se to stalo skutečností.

27-letý Hopkins se chce bezpodmínečně vrátit do období před koncem roku 2008, neboť od této doby mu závodní štěstěna vůbec nepřála. Nejdříve se jeho zaměstnavatel, japonská továrna Kawasaki, stáhl z cirkusu MotoGP a Hopper byl rázem nezaměstnaným. Záchrannou ruku mu sice podal superbikový tým Stiggy Honda, ale kvůli několika pádům a následujícícm zraněním se Hopkins k závodění moc nedostal.


Pak ovšem pokračovala jeho cesta směrem dolů. Hopkins musel vzít v roce 2010 za vděk seriálem AMA, ovšem musel opět bojovat hlavně se zraněními, než se soupeři. Koncem sezóny se ale několikrát dostal na stupně vítězů. 

Přestup do BSB je tedy celkem logický krok, pokud chce jezdit Hopper v budoucnu závody mistrovství světa. Pravidla BSB jsou podobná pravidlům světových šampionátů a mnoho týmových šéfů v posledních rocích hledalo své jezdce právě v tomto seriálu. 

"Tento hoch je talentovaný a stál na podiu v MotoGP. Může tedy ve svém životopise nabídnout více, než ostatní jezdci na startovním roštu BSB. To je také důvod, proč jsme s ním začali jednat. Je velmi koncentrovaný a vidí BSB jako odrazový můstek na level světového šmapionátu", říká jeho nový týmový manažér Valentine.
 
Logisticky ještě není v týmu Crescent Racing vše jasné, v současné situaci to vypadá tak, že tým nasadí pouze jeden motocykl. Jedním z důvodů je i skutečnost, že koncem roku ztratil tento tým podporu od továrny Suzuki, přesto stáj pojede i nadále na těchto motocyklech. 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist