Haslam pojede finále japonského superbikového šampionátu v Suzuce

Britský závodník Leon Haslam je jezdcem stáje JG Speedfit Kawasaki v britském šampionátu superbikových motocyklů, kde nyní bojuje o titul. Prozatím je průběžně druhý a aby tento stav změnil má k tomu ještě tři závody, které jsou na programu už příští týden na dráze Brands Hatch GP. Přesto už nyní Haslam ví, že tímto víkendem pro něho letošní sezona ještě neskončí.

Bývalý jezdec superbikového šampionátu WorldSBK a dnes jezdec britské série BSB Leon Haslam pojede v listopadu závěrečný podnik japonské série All Japan Road Race Championship, který uspořádají na okruhu v Suzuce.

V Suzuce už letos Leon Haslam jednou závodil, když nastoupil do osmihodinového vytrvalostního klání s Kawasaki Ninja ZX-10R v barvách stáje Team Green a s dvěma svými kolegy, Yanagawem a Watanabem, vybojoval skvělé třetí místo.

Tentokrát pojede klasický závod superbiků JSB, což Haslam jen vítá. „Bude to nabitý konec sezony,“ řekl. „Hodně jsem usiloval o to, abych jel osmihodinovku v Suzuce, protože jsem věděl, že dokážu získat skvělý výsledek. Být požádán o to, abych jel finále JSB je velice příjemné a budu se snažit odevzdat maximum, abych se dostal na stupně vítězů.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist