Anthony West pojede rovněž BSB

Populární australský "vodník" Anthony West nesehnal dostatek peněz na své závodění v šampionátu MotoGP, kde měl jet za tým Speed Master v královské kubatuře motocykl CRT-Aprilia, a dokonce uvažoval o ukončení kariéry. To se naštěstí nestalo a stejně jako Nori Haga a Luca Scassa pojede i West v letošním roce seriál BSB. A úplně nově i "Pirát", tedy Alex Polita s Panigale Ducati 1199.

Startovní listina britského superbikového šampionátu se letos výrazně zaplnila příchodech skvělých jezdců, kteří nepocházejí přímo z těchto ostrovů. Potom, co odvážný projekt comebacku  MV Agusta a ex-pilota supersportů a superbiků Itala Lucy Scassy zůstal pouze snem - italská továrna neoplývá zrovna dostatkem peněz a doslova obrací každé Euro dvakrát, tak musel italský jezdec Luca Scassa vzít za vděk šampionátem národním, tedy britským a pojede za tým Padgetts Honda jako týmový kolega Iana Lowryho.
Před několika dny podepsal smlouvu s mistrovským týmem Swan Yamaha i miláček superbikového publika a legenda tohoto šampionátu Japonec Noriyuki Haga, který pojede místo zraněného Iana Hutchinsona. Tým Swan-Yamaha patří v britském šampionátu mezi ty nejlepší a vloni získal po skvělém závěru sezóny mistrovský titul zásluhou Tommyho Hilla.

Na toto místo si dělal naděje i Anthony West, který v posledních dvou rocích závodil za MZ-Racing v kubatuře Moto2. Nyní ale našel australský jezdec volné místečko v týmu Supersonic, který se stáhl ze světových superbiků (motorky na kterých jezdil Maxime Berger Ducati prodal týmu Red Devils Roma - jezdec Niccolo Canepa) a odešel do BSB, kde bude mít k dispozici motocykly BMW S1000RR. A právě jeden z nich pojede West, který po nezdařené anabázi v MotoGP jako pilot CRT Speed Master - nesehnal na závodění potřebné sponzorské peníze - je dalším prominentním jezdcem ze světového šampionátu, který pojede nejvýznačnější národní mistrák.
"Mám za sebou těžkých pár posledních týdnů, uvažoval jsem dokonce o ukončení kariéry. Pak jsem si uvědomil, jak závodil vloni v BSB John (Hopkins - pozn. Bosso) a co všechno dokázal a uvědomil jsem si, že by to pro mě mohl být další krok v mé kariéře. Navíc nemusím do týmu Supersonic přinést žádné peníze a mohu se letos také snažit sehnat sponzorské peníze na rok 2013 a vrátit se pak do MotoGP či do WSBK. Chtěl bych poděkovat všem mým fanouškům, kteří i v této době stáli u mě a velmi mně pomohli", řekl po podepsání smlouvy West, který bude týmovým kolegou Patrica Muffa.

V seriálu British Superbike se pomalu, ale jistě začíná letos mluvit italsky. Po Lucovi Scassovi (Supersonic Racing) a 10 roků v Itálii žijícím s celou rodinou Nori Hagovi (Swan Yamaha) pojede BSB i Ital Alex Polita. “Pirata”, šampion Itálie SBK 2010 a Superstock 1000 FIM Cup 2006, podepsal smlouvu s týmem “Jentin Doodson Motorsport” a bude mít za pomoci Ernesta Marinella z Ducati Corse, Ducati GB a JHP Racing nový motocykl Ducati 1199 Panigale.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist