Mostecký okruh odstartuje další náročnou sezónu

Závodní okruh pod mosteckým hradem Hněvín připravuje i pro sezónu 2008 klasický program naplněný atraktivními motoristickými víkendy. Především start sezóny bude ovšem náročnější, než v jiných letech. Chystá se totiž celá řada rekonstrukčních prací, mimo jiné výměna povrchu na podstatné části závodní dráhy.

V předběžném kalendáři závodů je opět sedm zajímavých podniků, mezi kterými nechybí například švýcarský okruhový šampionát, domácí mistrovství, ale ani Mistrovství Evropy motocyklů a tradiční vrchol sezóny, evropský šampionát tahačů. České okruhové mistrovství bude opět zajímavější, než loni, protože podle informací z jednotlivých týmů přibudou nová atraktivní auta a jezdit bude ještě víc speciálů specifikace DTM,“ řekl sportovní ředitel Autodromu Most, Michal Marek.

Generální ředitel a místopředseda představenstva AUTODROMU MOST a.s., ing. Pavel Hanka doplnil, že na jaře bude muset okruh před technickými komisaři FIA obhájit homologaci typu B, které bude končit dvouletá platnost. „Naplánovali jsme i proto na letošní jaro významný zásah, výměnu povrchu dráhy na převážné většině okruhu. Nový koberec bude položen v celém profilu, ovšem mimo cílové rovinky. Ta přijde na řadu společně s dalšími úpravami v příštích letech,“ vysvětlil generální ředitel. „Bezpečnostní předpisy a technické požadavky mezinárodních sportovních autorit se neustále zpřísňují a naše záměry s jejich představiteli průběžně konzultujeme. Nový povrch trati bude proto splňovat všechny požadované parametry. Start prací bude pochopitelně závislý na povětrnostních podmínkách, ale předběžně je naplánovaný na přelom března a dubna,“ dodal Hanka.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist