Motoškola v Brně

Zajímavá akce se konala v úterý 25.dubna na brněnském okruhu. Po úspěchu z loňského roku se letos opět pro širokou veřejnost otevřela Motoškola pod vedením zkušených závodníků Ondry Lelka, Jirky Mrkývky a Petra Kvěcha.


Celou akci s názvem „Jezdecká motocyklová škola“ připravil Automodrom v Brně společně s firmou A Spirit, která je importérem značek Aprilia a Moto Guzzi.


Samotná výuka se skládala z teoretické a praktické části. Teorie se přibližně hodinu a půl probírala v učebních prostorách automotodromu a účastníci se zde dozvěděli všeobecné informace o správné výbavě, oblečení, nastavení podvozku, pneumatik, samotného stylu jízdy a samozřejmě všech specifik brněnského okruhu (rychlosti přejezdů potenciálních nebezpečných míst, správného zařazení převodového stupně, zvolení ideální stopy apod.). Vše bylo průběžně doplněno o zkušenosti instruktorů. Nechyběly ani organizační záležitosti, jako je význam praporů komisařů, pouštění rychlejších jezdců apod.
Nakonec probíhala mezi motorkáři a lektory volná diskuze a byly zodpovězeny všechny otázky.




Po vysvětlené teorii přišla na řadu praktická část. Přibližně hodinová jízda na okruhu za instruktorem, kdy se všichni zúčastnění motorkáři vzájemně prostřídali. Následovala další hodinová jízda již bez instruktorů.




Měl jsem možnost několik účastníků osobně vyzpovídat a většina jejich ohlasů na akci byla hodnocena velmi kladně. Celá „škola“ stojí 2500 Kč, což zase není vysoká částka, když porovnám 2 hodinovou jízdu na okruhu, která při volných jízdách přijde přibližně na 1400 Kč.


Další motoškola je naplánována na 16. května a přihlásit se můžete pomocí tohoto emailu.




Všechny Termíny:


  • 16. květen
  • 13. červen
  • 11. červenec
  • 8. srpen
  • 12. září
  • Instruktoři:


    Ondřej Lelek - několikanásobný vicemistr České republiky ve třídě Superbike, vicemistr České republiky ve třídách Supersport a Superbike 1999, 4. místo v Mistrovství Evropy ve třídě Superbike
    Jiří Mrkývka – mistr České republiky 2003 ve třídě Superbike, účastník seriálu MS Superbike
    Petr Kvěch – účastník mistrovství světa a mistrovství Evropy Enduro, mistr republiky, vicemistr Evropy, účastník motocyklové šestidenní

    Podmínky účasti:


    Vlastní motocykl v dobrém technickém stavu, platný řidičský průkaz, kombinéza (i dvojdílná) s chrániči, jezdecká obuv, rukavice, přilba!

    Informace o redaktorovi

    Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

    Jak se Vám líbil tento článek?
    Hodnocení (0x):



    TOPlist