Neil Hodgson o Daytoně

Neil Hodgson od pondělí testuje stroj Ducati 999 na okruhu Daytona, kde je účastníkem prvních oficiálních testu AMA U. S. Superbike v roce 2005.

Neil Hodgson zahájil v americké Daytoně svou další závodní štaci, když se účastnil tamního testování týmů AMA Pro Racing. Hodgson se na konci loňské sezóny rozloučil s třídou MotoGP a navázal svou další spolupráci s továrnou Ducati, která jej poté vyslala na americký kontinent, kde se společně s Ericem Bostromem pokusí v barvách týmu Ducati Austin dosáhnou na samý vrchol prestižního šampionátu AMA Superbike.
Od pondělí probíhá na floridském okruhu Daytona International Raceway letošní první testování série AMA U. S. Superbike, kterého se účastní i Brit Neil Hodgson. Pro Neila to však není první seznámení s obrovskou, oválnou dráhou, protože v polovině devadesátých let na tomto okruhu již startoval. Od té doby však okruh prodělal několik změn a i v současnosti absolvují týmy své testování spíše na staveništi, než na okruhu s dokonalým zázemím.
"To je nejtěžší testování, které jsem kdy absolvoval," řekl Hodgson poté, co absolvoval první den plánovaných testů. "Byl jsem zde již před deseti roky, ale tehdy jsem si nebezpečí tohoto okruhu neuvědomoval. Je to nejpodivnější okruh, na jakém jsem kdy byl. Nemá vůbec žádnou přilnavost, průjezd zatáčkami je však nyní dobrý. I když si myslíte, že jedete pomalu, tak máte dobré časy. Je tady část, kde jedete přes 300 km/h. Nesmím se snažit tak rychle vše zvládnout, nechci havarovat. Jsem trochu vystrašený z těch otřesů motorky při maximálních rychlostech v klopených zatáčkách. Nutí mě to netahat tolik za plyn, ale neustále mírně ubírat. Tým mi poradil, abych přimáčknul hlavu na nádrž, tak jsem jí přimáčkl, ale zase jsem nic neviděl."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist