MV Agusta do AMA U. S. Superbike

Luca Scassa a Matt Lynn zahájili minulý týden testování stroje MV Agusta F4 1000R, se kterým se v roce 2007 představí v americkém superbikovém šampionátu.

Návrat stroje MV Agusta na závodní okruhy USA je realitou. Ve dnech 8. – 9. listopadu 2006 proběhl na okruhu Jennings GP test týmu Eralda Ferracciho. Se stroji MV Agusta F4 1000R zde testovala letošní hvězda FIM Cupu Superstock 1000, Ital Luca Scassa, doplněný o mladého Američana Matta Lynna (22 let). Za příznivých povětrnostních podmínek postupně oba jezdci zlepšovali své nejlepší časy, až se nakonec oba dostali pod hranici oficiálního rekordu okruhu 1:15,444. Luca Scassa končil test s nejlepším časem 1:14,81, zatímco Matt Lynn se dostal na solidních 1:15,2. Nutno ještě dodat, že oba jezdci použili v USA ne moc používané pneumatiky Pirelli.
Po testu v Jenningsu odcestoval šéf týmu Eraldo Ferracci ihned zpět do Itálie, kde s techniky továrny analyzuje získaná data. Další testování stroje MV Agusta F4 1000R proběhne v prosinci na okruhu Daytona International Raceway, kde se již začne tým připravovat na svůj ostrý vstup do amerického národního šampionátu třídy Superbike.
Luca Scassa
V Americe to bylo dobré, ale přijel jsem kvůli důležité práci, kterou se nakonec podařilo udělat. Ještě musíme hodně věcí upravit, než náš motocykl předěláme na superbike, ale motorka je zatím dobrá a práce na ní probíhala také výborně. Jsem spokojený s tím, co se zatím podařilo udělat.
Matt Lynn
Jsem opravdu vzrušený. Přijel jsem sem bez jakýchkoliv informací a hned se vrhl do práce. Motocykl je hodně odlišný od těch, na kterých jsem doposud jezdil, ale jakmile jsem si začal na MV Agustu zvykat, hned byla jízda zábavnější. Eraldo ví co má udělat a co chce dosáhnout. Nemohu se dočkat dalšího testování.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist