Kevin Schwantz pojede závod!

Mistr světa 500 ccm z roku 1993 se o víkendu vrátí do ostrého závodu, pojede jako náhradím v týmu EMGO Taiwan Suzuki americký šampionát třídy Formula Xtreme.

Mistr světa třídy 500 ccm, Američan Kevin Schwantz plánuje návrat do sedla závodního motocyklu! Stane se tak již tento víkend při dalším kole amerického šampionátu AMA U. S. Superbike, kde v kategorii Formula Xtreme nahradí v sedle motocyklu Suzuki GSX-R600 Američana Chrise „Opie“ Caylora. Jezdec týmu EMGO Taiwan Suzuki totiž necestuje k závodu na okruhu Elkhard Lake z rodinných důvodů, protože jeho manželka již dlouho přenáší dítě a tak lze porod očekávat každým okamžikem.
"Cítím se zodpovědný ke svým sponzorům, ale oni mi rozumějí. Ve skutečnosti jsou to právě oni, kdo mi řekly, abych zůstal doma," říká Opie Caylor.
Mistr světa z roku 1993 Kevin Schwantz v současnosti pracuje pro továrnu Suzuki, pro kterou v poslední době několikrát testoval různé motocykly včetně nejvýkonnějšího GSV-R, tedy stroje pro šampionát MotoGP. Nyní ho ovšem na rozdíl od testů čeká ostrý souboj, závod se zkušenými jezdci, ale i naprostými, dravými nováčky.
"Těším se na návrat k závodění v šampionátu AMA, jsem rád, že mohu pomoci Opimu, který je instruktorem v mé motoškole. Jistě bych rád viděl v sedle jeho, ale respektuji jeho závazek ke své rodině," říká legendární Kevin Schwantz

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist