Jeremy McWilliams s Buellem v Daytoně

Ir Jeremy McWilliams by měl testovat se svým týmem na IRTA testech, místo toho prohání motocykl Buell XB12R v trénincích a kvalifikacích na slavnou Daytonu200.

V americké Daytoně začaly včera tréninky a kvalifikace na další ročník prestižního závodu Daytona200. I v letošním roce se tradiční závod, který byl v minulosti vypisován zejména pro nejsilnější třídy, jenž se v USA jezdily, bude konat v rámci závodu kubatury Formula Xtreme, což je kategorie motocyklů, kterou lze s jistou nadsázkou přirovnat k evropským superstockům 600.
Do včerejších tréninků nastoupila i továrna Buell, která v americkém šampionátu nasazuje svůj model Buell XB12R, tedy motocykl, jenž podle mnohých nesplňuje technické požadavky na závody třídy Formula Xtreme. Přestože pan Ron Barrick z AMA Pro Racing včera prohlásil, že žádný protest proti startu stroje Buell XB12R v kategorii třídy 600 nebyl vznesen, přímo z Daytony se do Evropy donesla zpráva, která hovoří o tom, že se týmy proti startu Buellu bouří. Nicméně tisková zpráva AMA Pro Racing zveřejněná ještě před startem letošní Daytony200 uvádí, že motocykl XB12R splňuje všechny požadavky třídy FX.
Dodejme jen, že nejlepší z motocyklů Buell XB12R byl včera v Daytoně ten se startovním číslem 999. V Evropě proslavil během posledních několika roků číslo 99 zejména Ir Jeremy McWilliams a je to právě tento jezdec z Belfastu, který se pokusí Buell XB12R v letošní Daytoně dopravit úspěšně do cíle náročného závodu na 321,87 kilometrů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist