Je období krize v AMA?

Šampionát AMA U. S. Superbike přišel o tradiční podnik na okruhu v Brainerdu, okruh Laguna Seca odmítl pořádat dva závody, okruh V. I. R. stále nepotvrdil, že bude letos pořádat závod AMA, továrna Honda odmítla podporovat americký šampionát .... znamená to útlum této série?

Od roku 1983 se konaly závody amerického šampionátu AMA U. S. Superbike na okruhu v Brainerdu, od letošního roku tak tomu již není, protože během minulého týdne oznámila motocyklová federace AMA Pro Racing, že okruh Brainerd vypadává z letošního kalendáře tohoto národního šampionátu.
Viceprezident AMA Pro Racing pan John Farris oznámil, že okruh Brainerd International Raceway je na prodej, přesto motocyklová federace jednala s majiteli okruhu, kteří předběžně přislíbili pořádání závodu, jenž by organizoval třetí subjekt. Nyní zkrachovala všechna jednání a tak byl jednoduše podnik plánovaný na 24. – 26. června zrušen.
Celá situace jen dokládá, že šampionát AMA U. S. Superbike prochází hlubokou krizí. Poté, co továrna Honda oznámila, že nebude již dále podporovat týmy v tomto šampionátu a poté, co továrna Yamaha definitivně rozhodla, že svůj tovární tým nevrátí do prestižní kategorie AMA Superbike, přichází šampionát, na který je Amerika velmi hrdá, o své zázemí. Vedle zrušení závodu v Brainerdu oznámil totiž nedávno okruh Laguna Seca, že nebude pořádat druhý závod této série, jenž se měl konat závěrem sezóny. Nejistota panuje stále i u posledního podniku letošního kalendáře AMA, který by se měl konat na okruhu Virginia International Raceway. Okruh V. I. R. totiž stále nepotvrdil pořádání závodů a tak je finální kolo šampionátu stále v kalendáři pouze jako „předběžné“.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist