Ducati v AMA na Dunlopech

Továrna Ducati změnila pro motocykly soutěžící o americký titul dodavatele pneumatik. Od roku 2005 se jím stane firma Dunlop.

Továrna Ducati včera oznámila, že jejich tým Part Unlimited Ducati Austin, ve kterém Neil Hodgson a Eric Bostrom nastoupí do šampionátu AMA U. S. Superbike, bude v roce 2005 a 2006 používat pneumatiky značky Dunlop.
Americký tým továrny z Bologne letos používal pneumatiky Michelin, které se však na okruzích v USA neosvědčily. Pro příští sezónu tak tým přechází k výrobci, jenž je největším dodavatelem pneu pro profesionální šampionát v USA. Na pneumatikách Dunlop nastupují všechny tovární jezdci, kteří v AMA startují.
Ducati Corse poděkovala firmě Michelin, s jejíž spoluprácí letos dokázal například Eric Bostrom zvítězit v kvalifikaci na slavnou Daytonu200, či dokončit závody ve Fontaně dvěma druhými místy a zvítězit v Pikes Peaku.
Pro Neila Hodgsona to bude znamenat změnu, protože tento Brit jezdil dlouho na pneumatikách Michelin, které jeho motocykly používaly nejen letos v MotoGP, ale i v předchozích letech, kdy se Neil Hodgson stal hvězdou World Superbike. První seznámení s pneu Dunlop bude mít Hodgson již za několik dní ve španělském Jerezu, kde budou týmy Ducati Corse testovat ve dnech 16. – 17. prosince.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist