Chaz Davies v AMA s tovární podporou

Britský jezdec Chaz Davies, který se v závěru letošní sezóny pokoušel prosadit v nejprestižnějším šampionátu MotoGP, pojede v roce 2008 na továrním motocyklu Kawasaki americký národní šampinát.

Chaz Davies společně s Američanem Steve Rappem, vytvoří dvojici týmu Attack Kawasaki a s motocykly Kawasaki ZX-6R se utkají o nejvyšší místa v seriálech AMA Supersport a AMA Formula Xtreme (obdoba evropské třídy Superstock 600). Davies v Americe závodil již v letošní sezóně, kdy však pilotoval motocykl Yamaha YZF R6 soukromého týmu Celtic Racing. V celkové klasifikaci šampionátu Formula Xtreme 2007 skončil Davies na šesté pozici, když mezi jeho nejlepší výsledky patřila pódia z okruhů Miller Motorsports Park a Mid-Ohio Sports Car Course.
„Poslední sezóna, ve které se mi podařilo získat dvakrát pódium, byla pro mne opravdu důležitá,“ říkal po podpisu smlouvy Chaz Davies. „Jsem spoluprácí s tímto týmem opravdu vzrušený. Vím, že je to krok správným směrem a opravdu se na něj těším.“
„Chaz je jednou z nejjasnějších a nejmladších stoupajících hvězd, které jezdí po těchto okruzích,“ dodává šéf týmu pan Mike Preston. „On má značné zkušenosti z Grand Prix a minulý rok nám ukázal, že může stoupat vzhůru a dokonce i na okruzích, které nikdy neviděl, a na kterých nikdy předtím nejezdil. Opravdu se těšíme na to, že mu budeme připravovat vítězný motocykl.“
Druhý jezdec týmu Attack Kawasaki, Steve Rapp, pojede v tomto týmu druhým rokem. V letošní skončené sezóně dokázal Rapp zvítězit v prestižním závodě Daytona 200 a poté si ve třídě Formula Xtreme zajistit další pódia, kterých v roce 2007 Rapp získal celkem pět. Úspěch si Rapp zajistil také ve třídě Supersport, ve které skončil celkově čtvrtý, když pódia získal na okruzích Barber Motorsports Park a Mazda Raceway Laguna Seca.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist