AMA: Za Suzuki pojede Cardenas místo Younga

Martin Cardenas bude v týmu Yoshimura Suzuki týmovým kolegou Chrise Clarka na sezónu AMA-Superbike 2013.

Hodně překvapivě neprodloužil tým Yoshimura Suzuki smlouvu s dvojnásobným vícešampionem AMA Blakem Youngem. Uvolněné místo zaujme vedle Chrise Clarka Martin Cardenas.
Martin Cardenas vyhrál 2010 a 2012 titul «AMA Pro Daytona SportBike Series». 30-letý Kolumbijec závodil 2009 i v MS-Supersport a také kompletní seriál AMA-Superbike. 2005 a 2006 zkoušel své štěstí v MS-250 ccm a 2011 v kubatuře Moto2. 

"Jsem šťastný, neboť pojedu v jednom z nejlepších týmů v seriálu AMA Superbike. Podepsáním smlouvy se mně splnilo jedno obrovské přání", řekl po podepsání smlouvy Cardenas.

Jeho týmový kolega Chris Clark musel vynechat poslední čtyři závody minulé sezóny kvůli onemocnění a to znamenalo, že se musel spokojit až s celkově 12. místem. Celkem devětkrát skončil ale 21-letý mladík z Las Vegas v Top-10, když nejlépe byl třikrát odmávnut šachovnicovým praporkem na 7. místě.
"2012 byl pro mě učebním rokem. Nejdříve se musím naučit znát svůj nový motocykl a sžít se s týmem. Během sezony se jistě jezdecky posunu dopředu, ale musím to ukázat na výsledcích v závodech. Už se moc těším na začátek sezony v Daytoně", říká Clark.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist