AMA Road America - sobota

V deštivém závodě třídy Superbike zvítězil Neil Hodgson, Kevin Schwantz v závodě třídy Formula Xtreme havaroval po třech kolech.

Deštivý den zažil okruh Road America v Elkhart Lake, kde se o tomto víkendu koná další kolo amerického šampionátu AMA U. S. Superbike. Kvůli dešti byl omezený celý program, který nabídl nakonec i zkrácené závody. V prvním ze dvou závodů třídy Superbike zažili pohromu favorité, Eric Bostrom skončil po pádu v úvodním kole, havaroval také Aaron Yates, který však pokračoval dále, stejně jako veterán Miguel DuHamel, v průběhu závodu lehl také Jake Zemke, jedno kolo před cílem musel do boxů Ben Spies, jenž v tu dobu jezdil na čele závodu, do boxů musel nakonec i Mat Mladin, který se držel na třetím místě. Vzhledem k tomu, že to bylo jedno kolo před zrušením závodu, které proběhlo ihned po polovině absolvované délky, zůstali oběma továrním jezdcům Suzuki solidní pozice i v konečném pořadí. Z vítězství se nakonec radoval Neil Hodgson, který si tak připsal své premiérové vítězství v americké superbikové sérii.
AMA Superbike - 1. závod
  1.- Neil Hodgson (GBR-Ducati) 8 kol
  2.- Mathew Mladin (AUS-Suzuki) +27,420
  3.- Joshua Kurt Hayes (USA-Kawasaki) +37,811
  4.- Ben Spies (USA-Suzuki) +46,067
  5.- Martin Craggill (AUS-Suzuki) +59,393
  6.- Jake Zemke (USA-Honda) +59,638
  7.- Miguel DuHamal (CAN-Honda)
  8.- Larry Pegram (USA-Honda)
  9.- John Haner (USA-Suzuki)
10.- Akira Tamitsuji (JPN-Suzuki)
Svůj závod včera absolvovali také jezdci třídy Formula Xtreme. Patrně nejsledovanější třída tohoto víkendu přinesla aktivní návrat legendárního Kevina Schwantze, který s netradičním číslem 44 (pochopitelně že své #34 měl alespoň na blatníku svého stroje) nahradil Opie Caylora v týmu EMGO Taiwan Suzuki. Kevin James Schwantz startoval do závodu z osmé pozice, během úvodního kola se propracoval na pozici sedmou, ze které také ve čtvrtém kole havaroval. V závodě nakonec dominoval Kanaďan Miguel DuHamel, který se tak vrátil do boje o celkové vítězství. Na druhém místě projel cílem vedoucí muž šampionátu Jake Zemke, třetí byl Michael Barnes, který v týmu M4 EMGO Suzuki nahradil našeho Vincenta Haskovce (Vincent je stále ochrnutý na spodní polovinu těla, v současné době leží v nemocnici v San Jose).
Formula Xtreme
  1.- Miguel DuHamel (Honda) 10 kol
  2.- Jake Zemke (Honda) +10,130
  3.- Michael Barnes (Suzuki) +10,237
  4.- Ben Attard (Kawasaki) +19580
  5.- Danny Eslick (Suzuki) +38,881
  6.- Alex Gobert (Honda) +53,441
  7.- Michael Hale (Honda)
  8.- Robert Jensen (Yamaha)
  9.- Victor Chirinos (Yamaha)
10.- Justin Filice (Honda)
Formula Xtreme - celkové pořadí
1.- Jake Zemke - 212 bodů
2.- Miguel DuHamel - 205
3.- Danny Eslick - 149
4.- Alex Gobert - 135
5.- Ben Attard - 112

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist