Závod volnych trid do 600 a nad 600

Reportáž ze závodu Volných tříd na okruhu Hungaroring připravil Michal Fojtík.

Od pocatecnich treninku po závod volne bylo v madarsku krasne počasí.
Platil ještě stary harmonogram, takze se závod volne tridy jel v sobotu pricemz kvalifikace byly jedna v patek a druha v sobotu dopoledne. Podle noveho, by se volna mela uz jet ve čtvrtek a v patek by jiz mel byt závod. Start zavodu byl naplánován na 18:15 a casovy plan byl dodrzen. Po kvalifikacích to vypadalo asi takto:
Halámek, Javurek, Stetina, Taborsky, Fejt, Sopik, Fojtik. Coz znamena v prvních dvou radach az na Karla Táborského jen motorky do objemu 1000ccm. Závod se obesel bez nějakých vyznamnejsich komplikaci, sem tam nejake to vyjeti (sopik, macha). O vitezstvi si to rozdavali tri nejlepší z lonskeho roku (bohužel autoklub se na reseni otazky okolo udelalovani Bečkových a ackovych licenci vykaslal – takze první tri z lonska – Javurek Stetina Halámek a ti co se umistili do 5 mista dva roky po sobe ve volne, pokracuji dále ve volne tride). Stetina sice malinko pokazil start, ale pak vse statecne dohanel a se souperi se vyporadaval se srdcem jemu vlastnim. Tomuto boji z dalky prihlizel Fejt. Kolem poloviny zavodu doslo ke kontaktu mezi Táborským a Valentou, Valenta spadl, Taborsky pokracoval dále po vyjeti. O pate místo bojoval Fojtik s Sopikem, Sopik ovšem udelal před esíčkem chybu a dojel na 7. miste (celkove) a 6-tý v litrech. První z šestistovek dojel Karel Taborsky další poradi je tady:
Volná do 600:
1. Táborský Michal
2. Měšťan Michal
3. Schulz Petr
4. Molin Lubomír
5. Korčák Ondřej
Dále (v tomto pořadí): Mayer Petr, Pokorný Jindřich, Žabka Zdeněk, Čech Zbyněk, Hlavenka Vít, Gerhát Jaroslav, Volák Jan, Haken Pavel, Staš Bronislav, Dauš Petr, Ševela Petr, Otepka Oto, Tvrzník Tomáš, Muller Jaroslav
Volná nad 600:
1. Halámek Aleš
2. Štětina Zdeněk
3. Javůrek Michal
4. Fejt Lukáš
5. Fojtík Michal
Dále (v tomto pořadí): Šopík Vítězslav, Plíšek Lukáš, Vichera Luděk, Mácha Radim, Verner Jan, Štecher Jaroslav, Kuboušek Ladislav, Procházka Libor, Holanec Petr, Vošťál Pavel, Štědrý Daniel, Šauer Martin, Šaroch Bohumil, Šimek Miroslav, Kučera Martin, Kozelka Jiří.
Vysledky prevzaty z webu http://rs.e-racing.cz/

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist