Z Maďarska letošní první double

Kamil Prager si přivezl z Pannoniaringu letošní první double, když zvítězil v MEZ MČR třídy Superstock i Superbike.

Na maďarském okruhu Pannoniaring nastoupil Kamil Prager opět ke dvěma závodům. Tím prvním byl závod třídy Superstock 1000 a tím druhým tradičně závod třídy Superbike, kterému Kamil podřídil průběh celého víkendu. V závodě "štoků" dojel náš nejrychlejší jezdec této třídy na celkovém pátém místě, když zvítězil v hodnocení Mezinárodního Mistrovství ČR o více jak 15 sekund před druhým Vítězslavem Bicanem a třetím Raymondem Borowczakem, který na Kamila ztratil bezmála půl minuty.
Zatímco závod třídy Superstock 1000 proběhl za relativně optimálních podmínek, závod silnějších superbiků byl narušen drobným deštěm v zadní části okruhu. Z tohoto důvodu se také závod jel pouze na devět kol, tedy na minimální vzdálenost nutnou k ukončení závodu (pořadatelé nechtěli závod přerušit). Kamil Prager dokončil závod na celkovém devátém místě, když opět zvítězil v hodnocení mezi jezdci českého šampionátu. Tentokrát to bylo však vítězství velmi těsně. Druhý Martin Vondrouš sice v desátém kole havaroval, ale pořadatelé počítali konec závodu po devíti kolech, a tak byl Vondrouš klasifikován jako druhý za Kamilem. Jeho ztráta pak činila pouhých 0,134 sekundy.
Zatímco ve třídě Superstock 1000 je po sporné diskvalifikaci na Hungaroringu (pravidlo dle kterého byl Kamil Prager diskvalifikovaný bylo oficiálně zveřejněné až po závodě na Hungaroringu) Kamil Prager na celkovém čtvrtém místě, klasifikaci MEZ MČR silnější třídy Superbike sympatický jezdec vévodí s plným počtem bodů, když letos ještě nenašel svého přemožitele.
Kamil Prager
Soustředil jsem se na superbiky, proto jsem i vynechal druhou kvalifikaci superstocků. Používal jsem 16,5 palcové kolo a na to je potřeba jiné nastavení podvozku, taky jsem se s tím musel naučit jezdit. Závod štoků byl ještě za sucha, ale já jsem spíš myslel na superbiky a tak jsem se nechtěl pouštět do Maďara Vidy, protože by mi po závodě určitě zase rozebírali motorku. Mám jí sice v pořádku, ale nechtěl jsem těsně před startem superbiků absolvovat rozebírání a pak rychlé skládání motoru. Jednoduše jsem ho nechal jet a měl jsem klid. Ten Ital co to vyhrál zažil to co já a Camlek na Hungaroringu - protest a rozebrání motorky do šroubku. V Maďarsku prostě musí být na stupních Maďar, jak ne, tak jsou pro to schopní udělat doslova vše. Během závodu superbiků začalo pršet a pořadatelé nechali závod nepochopitelně pokračovat. Jakmile bylo odjeto devět kol, tak to ukončili. Já jezdil z Čechů první a za mnou byl Martin Vondrouš, který padnul, ale to bylo až po ukončení závodu. Každopádně má mou poklonu, jel opravdu vynikající závod.
Výsledky ze závodu třídy MEZ MČR Superbike:
1.- Kamil Prager (Yamaha) 9 kol
2.- Martin Vondrouš (Yamaha) +0,134
3.- Vítězslav Bican (Honda) +37,054
4.- Viktor Noss (Aprilia) +51,832
5.- Karel Svoboda (Honda) +55,565 Výsledky ze závodu třídy MEZ MČR Superstock:
1.- Kamil Prager (Yamaha) 12 kol
2.- Vítězslav Bican (Honda) +15,785
3.- Raymond Borowczak (Suzuki) +28,696
3.- Karel Svoboda (Honda) +58,392
3.- Zdeněk Štětina (Honda) -1 kolo
www.kamilprager.cz

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist