Vostárek nakročil k zisku titulu Mistra ČR

Tým Prorace po nepříliš podařeném vystoupení na brněnském závodu Mistrovství světa nastoupil tentokrát na mosteckém autodromu k předposlednímu závodu Mezinárodního mistrovství ČR.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že tým tento závod bere především jako přípravu nutnou k dalšímu vystoupení v Mistrovství světa, opak je pravdou. Mechanici se velmi pečlivě připravili, aby se neopakovala žádná ze závad po pádu v Brně a aby Patrik měl motorku, se kterou se může pustit do boje o titul Mistra ČR. Zároveň se nám již ve čtvrtek podařilo vyzkoušet několik nových nastavení a ačkoliv ve čtvrtek a pátek bylo počasí spíše podzimní, do sobotních kvalifikací bylo všechno nachystáno.
Již v první ranní kvalifikační jízdě Patrik potvrdil, že patří na čelo startovního pole a že rozhodně hodlá startovat z první pozice a toto také potvrdil v druhé odpolední kvalifikaci.
Do nedělního závodu se tedy postavil na čelo a jenom v prvních dvou zatáčkách měl se soupeři drobný problém. Pak už předvedl fantastickou jízdu, kdy při každém projetí přidával ke svému náskoku jednu vteřinku. Po odjetí dvanácti kol tedy s přehledem zvítězil s náskokem dvanácti vteřin.

Tento výsledek dává Patrikovi možnost získat při příštím závodě v Poznani titul Mistra ČR

Patrik Vostárek :
„Zajeté dobré časy v kvalifikaci mi daly dobrý pocit do závodu. Věděl jsem, že když nasadím své tempo hned od začátku, tak to nikdo nebude schopný akceptovat. Pneumatiky jsem nešetřil a závod na 12 kol jsem si velice užil.“

Miloš Čihák : „Doufali jsme, že potom, co všechno jsme udělali a i potom, co Patrik suveréně a s přehledem vyhrál kvalifikaci, dopadne závod přesně tak, jak dopadl. Chvála Patrikovi, ale i mechanikům. Měli toho hodně, ale zvládli to na jedničku. Předpokládám, že na další závody budeme připraveni ještě o trochu lépe a podaří se nám Patrikovi k zisku titulu pomoct. Ale je to závod. Stát se může cokoliv.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist