Vítězství v Mostě po bitvě s týmovým kolegou

Tomáš Mikšovský nastoupil ke svému letos prvnímu závodu Mezinárodního Mistrovství České republiky třídy Supersport. Po tvrdé bitvě s týmovým kolegou Pawlem Szkopkem se Tommy nakonec radoval z vítězství v závodě.

Na okruhu v Mostě pokračoval letošní šampionát Alpe Adria Cup, v jehož rámci se koná Mezinárodní Mistrovství České republiky. Tomáš Mikšovský a tým KL Intermoto Czech Republic využili volného termínu v kalendáři Mistrovství světa a nastoupili v Mostě proti nejen české špičce supersportů.
V nedělním závodě, který Tomáš Mikšovský nezahájil nejlepším startem, a ve kterém se po jedné chybě propadl z vedoucího místa až na čtvrtou pozici, předvedl jediný český zástupce světového šampionátu čtyřtaktních šestistovek vynikající podívanou doplněnou o velmi nekompromisní bitvu se svým týmovým kolegou Pawlem Szkopkem. Častá výměna obou jezdců na vedoucí pozici umocnila nejhezčí závod nedělního odpoledne. Po bitvě, která byla vedená vůlí obou jezdců zvítězit, a při které došlo i na vzájemný kontakt mezi oběma stroji jezdců KL Intermoto, se z vítězství radoval Tomáš Mikšovský, který svého kamaráda předjel o 0,159 sekundy.
Tomáš Mikšovský
Byl to nádherný závod s nádherným koncem. Jsem rád, že jsem dokázal v tomto závodě zvítězit. Souboj se svým týmovým kolegou jsem bral velmi prestižně, tvrdě jsme si to dávali. Oba jsme chtěli zvítězit a tak podle toho vypadaly i souboje v zatáčkách. Jednou už jsem ho opravdu hodně cítil. Kapotáž mé Hondy se otřela o jeho. Pawel byl lepší na brzdy do první zatáčky, já ho pak předjížděl v zadní části okruhu. Doufám, že tímto vítězstvím se vrátí na mou stranu i štěstí. Motorka dnes pracovala opravdu výborně, mechanici jí velmi dobře připravili a právě jim směřuje mé poděkování za tento výsledek.
Výsledky závodu Alpe Adria Cup - Supersport:
1.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda)
2.- Pawel Szkopek (POL-Honda)
3.- Václav Bittman (CZE-Honda)
4.- Pavel Ouda (CZE-Honda)
5.- Wolfgang Kerbl (AUT-Honda)

www.tomasmiksovsky.com

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist