V sedle Suteru jel Jiří Brož na Slovakiaringu poprvé

O uplynulém víkendu uspořádali poslední podnik seriálu Alpe Adria Championship na slovenském okruhu Slovakiaring. Jiří Brož (#66) opět zvolil motocykl třídy Moto2 - SUTER MMX2.

Slovakiaring byl pro nás v podstatě novým okruhem. Jiří Brož zde sice již kdysi jel, ale to bylo dávno a s motocyklem Suter MMX2 jsme zde ještě nejeli. Plánovali jsme tudíž využít všechny tréninky na maximum. Bohužel se nám už od pátku nedařilo dodržet plány… . V pátek ráno byla zima a trať vlhká, takže jsme do prvního tréninku nenastoupili. V druhém tréninku Jiří Brož vyjel a začalo seznamování s tratí na motocyklu Suter MMX2. Do dalšího volného tréninku jsme udělali drobné změny v nastavení, které se ukázaly jako krok správným směrem. Odpoledne ale začalo pršet, takže poslední páteční trénink jsme také neabsolvovali.

Sobotní ráno přineslo lepší počasí, bylo slunečno, ale foukal studený vítr. Jiří Brož vyjel do volného ranního tréninku mezi prvními, abychom najeli co nejvíc kol. Bohužel hned v prvním kole tohoto tréninku následoval po sérii pravých zatáček hned v první levé pád. Zřejmě došlo k ochlazení levé strany pneumatiky a v zatáčce přední pneumatika nefungovala jak by měla … .

Po pádu byl Jiří Brož v pořádku, ale motocykl byl značně poškozen a chyběly nám díly na opravu. Zajistili jsme dopravu dílů z Prahy a začali jsme rychle opravovat motorku. Bylo jasné, že nestihneme kvalifikaci, ale chtěli jsme stihnout závod. Nakonec jsme závod nestihli asi o pět minut.
V neděli byla motorka připravena a v ranní kvalifikaci zajel Jiří Brož čas, kterým se postavil na deváté místo na startu. Závod Jiří Brož dokončil na dvanáctém místě celkově a v hodnocení českého šampionátu je pátý.

Děkujeme našim partnerům a fanouškům za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist