Tým Montáže Brož Racing v polské Poznani

Další zastávkou v kalendáři šampionátu Alpe Adria, v jehož rámci se jede také Mistrovství ČR, byla polská Poznaň. Na zdejší „Tor“ se Montáže Brož Racing Team vypravil pouze v zastoupení jediného jezdce. Tímto jezdcem byl Daniel Brož, který s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-6R nastupuje do kategorie Superstock 600.

Společně s mechaniky řešil Daniel Brož několik problémů s podvozkem stroje a novou elektronikou IgniTech, což znamenalo, že se tým rozhodl celý víkend v Poznani pojmout jako test s cílem připravit stroj na další letošní závody.

Výsledek tentokrát nebyl hlavním cílem, přesto zejména kvalifikační čas 1:39,906 sekundy z nedělního tréninku naznačoval, že cesta, kterou se mechanici vydali, je ta správná. Navíc se jezdci Montáže Brož Racing Teamu podařilo získat dalších 20 bodů do průběžné klasifikace Alpe Adria šampionátu kategorie Superstock 600, které ho posunuly již do první desítky celkového pořadí.
Daniel Brož (Montáže Brož Racing Team)

„V sobotu jsme jeli kvalifikaci na mokru. Provázely nás v ní problémy s elektronikou a podvozkem. Rozhodli jsme se tedy, že se zbytek víkendu budeme věnovat především práci na motocyklu, který má doplněnou novou elektroniku. Testu jsme obětovali i sobotní závod, ve kterém jsme našli nějaké řešení pro nedělní program. Ve druhé kvalifikaci se nám podařilo zajet dobrý čas 1:39, což je podle mne super nejen s ohledem na můj věk, ale také ke všem těm problémům, které nás provázely.“

„Do závodu jsme použil stejnou směs pneumatiky, kterou jsme použili i v kvalifikaci. Doufali jsme, že SC0 závod zvládne, ale odpoledne se změnily klimatické podmínky. Zalezlo sluníčko a dráha se trochu ochladila. Zadní kolo ztratilo grip a já odpadl. Pokud bych měl shrnout celý závodní víkend, tak mechanici pracovali výborně. Měl jsem z naší společné práce velmi dobrý pocit, zvláště pak po druhé kvalifikaci. Nyní se soustředíme na další závody a uvidíme, jaký to bude mít posun.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist