Tým Havrda Brož RT slaví titul

Na Brněnský okruh přijel náš tým s pohodlným náskokem 21 bodů v celkové klasifikaci třídy SUPERSPORT ale přesto byl náš cíl zakončit sezonu na stupních vítězů.

Jiří Brož:
Supersport
Ve čtvrtek jsme nejezdili a tak jsem se v první kvalifikaci rozjížděl. S časem 2,14,6 jsem obsadil 10 místo. V druhé kvalifikaci jsem se zlepšil na čas 2,12,8 a do závodu jsem startoval z 7 místa na startovním roštu.V nedělním warm upu jsem byl druhý za Penzkofrem a doufal jsem že po startu závodu se chytnu skupiny bojující o stupně vítězů.
Do závodu jsem odstartoval tradičně špatně a do první zatáčky jsem najížděl okolo 10 místa. V průběhu prvních kol jsem se odpoutal skupině jedoucí za mnou a společně s Jirkou Fejtou jsme se snažily dostat k skupince jezdců před námi. Bohužel v šestém kole na výjezdu ze stadiónu do Švoncovky jsem najel na olejovou skvrnu a z pátého místa spadnul. Nevšiml jsem si signalizace (nebo tam nebyla) ale skvrna byla přímo ve stopě a problémy na tomto místě měly již jezdci přede mnou (Penz dělal stojku na nádrži) a Fejta za mnou měl také problémy to ustát.
Závod byl zastaven a měli jsme asi 20 min na opravu motocyklu a na moje ošetření. Do druhé půlky závodu jsem odstartoval na 5 místě a snažil jsem se ujet Fejtovi což se mi povedlo ale v 3 kole mě předjel Radek Rous. Věděl jsem že v první půlce závodu jsem dojel daleko před ním a tak jsem se snažil i přes bolestivá zranění z pádu udržet se ho a dojet do cíle za ním což jsem mi povedlo.V závěru závodu upadl Dokoupil a tak jsem v součtu časů z obou částí závodu obsadil skvělé čtvrté místo. (druhé v MMČR za Vaškem Bitmanem).
Po 5 letech mé závodní kariéry jsem získal titul mistra republiky před Jirkou Fejtou a třetím Vaškem Bitmanem (nejel všechny závody). Zúčastnil jsem se i třídy Superstock 1000. Do závodu jsem startoval z páté pozice a v průběhu závodu jsem se pohyboval na 4 místě s nepatrnou ztrátou na 3 místo. Bohužel jsem cítil zranění z předchozího závodu a do cíle dojel až šestý, ale i tak první z Čechů před Vondroušem a Borovčákem.
I přes dobré výsledky v posledním závodě byly pro náš tým oba Brněnské závody asi těmi nejhoršími jaké jsme kdy jeli a to zejména po organizační straně.
Závěrem bych rád poděkoval všem lidem kteří mě podporovali v sezoně 2006, mechanikům, partnerům, rodině, fanouškům........
Výsledky AA CUP Supersport Brno
1 Bitman Václav
2 Penzcofer Rico
3 Mayhofer Josef
4 Brož Jiří
5 Rous Radomil
Výsledky MMČR Supersport Brno
1 Bitman
2 Brož
3 Rous
Supersport 2006
1 Brož Jiří - 114
2 Fejta Jiří - 89
3 Bitman Václav - 75 www.motohavrda.cz/brt

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist