Tvrdá práce na fyzické kondici

Kamil Prager v těchto dnech tvrdě pracuje na své fyzické kondici, ale také připravuje svůj stroj k obhajobě republikového titulu.

Motocyklový závodník Kamil Prager se připravuje na svou další sezónu, ve které by rád potvrdil svou vedoucí úlohu mezi superstockovými jezdci naší země, ale i mezi účastníky alpsko-jadranského poháru, který se Kamil Prager chystá v letošním roce absolvovat kompletní. Čtyřnásobný Mistr České republiky v letošním roce spojil své síly s Moravákem Markem Svobodou, který po své zkušenosti v Mistrovství světa Endurance plánuje v roce 2006 návrat k domácímu šampionátu. V barvách novém týmu bude Kamil nastupovat do šampionátu třídy Superstock 1000, zatímco Svoboda se popere o superbikové body.
Kamil Prager:
"Pro letošní sezónu jsem spojil své síly s Markem Svobodou, se kterým nastoupím do Alpe Adria Cupu a Mezinárodního Mistrovství České republiky. Já připravuji motorku pro superstoky 1000, Mara naopak pro superbike. Bohužel motocykl mi zůstává stále stejný, a tak prošla babička alespoň celkovou repasí, při které dostala několik nových dílů. Jak jsem již na začátku zimy naznačil, pojedu v letošním roce kompletní seriál Alpe Adria Cupu třídy Superstock 1000 a tedy zároveň i kompletní šampionát naší země ve stejné třídě. Rozhodl jsem se pro tuto variantu poté, co jsem ukončil loňskou sezónu, kterou se mi zejména maďarští pořadatelé snažili hodně znepříjemnit. Chci jim to tedy oplatit a na úkor jejich reprezentantů adrii vyhrát. Tím tedy naznačuji své cíle. Vím, že to bude nesmírně těžké, v Alpe Adrii jezdí mnoho velmi kvalitních závodníků, ale já jezdím kvůli vítězství, s ničím jiným do sezóny nikdy nevstupuji, a tak tomu je i letos. Po tom, co mi vloni vzali vítězství v kvalifikaci, nepustili mě na stupně vítězů, nebo se mi smáli při rozebírání motorky, jsem rozhodnutý vše jim vrátit.
Momentálně tvrdě pracuji na své fyzické kondici. Několikrát týdně chodím do tělocvičny, třikrát týdně hraji hokej, k tomu každý týden sálový fotbal a lyžování v Krkonoších. Až to bude na testování, jsem připravený ihned vyrazit do Mostu nebo Brna, kde chci sebe i motorku dokonale připravit na první závod, který se pojede na konci dubna na Hungaroringu. Teď je to takové období, které žádný závodník nemá rád a tak se i já těším, až budu moci konečně opět usednou na svou Yamahu a vyrazit k prvním kilometrům letošního roku."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist