Třetí podnik seriálu Alpe Adria v Rijece

Třetí kolo mistrovství silničních motocyklů Alpe Adria 2014 přivítala chorvatská Rijeka. Na Automotodromu Grobnik, jehož dráha měří celkem 4168 metrů, odjeli jezdci jen jeden sobotní závod, protože kvůli silnému větru byli pořadatelé nuceni zrušit nedělní program druhých klání.

Nedělní program seriálu Alpe Adria neustále odkládali až byly druhé závody zrušeny. Vítr byl natolik silný, že by měl vliv na průběh závodů a především na bezpečnost samotných závodníků. Čtvrtý podnik Alpe Adrie je na programu 18. až 20.července na okruhu v Mostě.

AA 125 SP + 125GP/Moto3

Do závodního víkendu nastoupila česká jezdkyně a úřadující mistryně České republiky Romana Tomášková (foto), která si v květnu zlomila na Pannoniarigu ruku a sádru sundala jen den před třetím podnikem sezony v Rijece. V kvalifikaci si vybojoval druhé místo na startu a sobotní závod vyhrála, když vedoucí jezdec nejnižší kubatury Gabriale Gnani závod nedokončil. Na druhém místě skončil Slovinec Gregor Likar a třetí Ital Lorenzo Tiveron.
Třídu 125GP/Moto3 vede jezdec Talmácsiho týmu Ital Nicola Settimo (74bodů), jen jeden bod ztrácí druhý Gabriele Gnani (73bodů), třetí je Federico Menozzi (57bodů). Romana Tomášková (51bodů) je nyní průběžně čtvrtá a je jen škoda, že v Grobniku zrušili druhé závody, protože to klidně mohlo být ještě lepší.

V kategorii 125SP byl první Ital Danilo Di Giorgio na motocyklu značky Cagiva, zbytek pole sedlal motocykly Aprila. Druhý projel cílem Andrej Kosmač a třetí Balint Kovacs. Po třetím kole sezony je lídrem průběžného hodnocení se 112 body Danilo Di Giorgio, druhý je Maďar Balint Kovacs (83bodů) a třetí Andrej Kosmač (72bodů).

AA 125SP a 125GP/ Moto3
Sobota, 14.června 2014 – Závod
Grobnik_AA 125 SP_125 GPaMoto3.pdf
Grobnik, Chorvatsko


AA SUPERSTOCK 600 + SUPERSPORT

V závodu třídy Supersport vyhrál s velkým náskokem český motocyklový závodník Igor Kaláb (foto) z OK Racing.CZ, jenž sedlá motocykl značky Triumph. Kaláb potvrdil, že má letos skvělou formu a míří za vítězstvím v supersportech. Na druhém místě se umístil Josef Pončík na Yamaze, třetí skončil Ital Roberto Perlini. Třetím českým závodníkem na výsledkové listině je Petr Svoboda, který si připsal body za páté místo.
Lídrem kategorie Supersport je Igor Kaláb (110bodů), který má velmi slušný náskok před druhým v pořadí Kevinem Kreuzerem (71bodů) v podobě devětatřiceti bodů. Na třetím místě je Josef Pončík (69bodů) a do první desítky také čtvrtý Michal Chalupa (54bodů), pátý David Látr (50bodů) a šestý Jiří Brož (32bodů).

V třídě Superstock 600 slavil vítězství Maďar Adrian Gyutai na Hondě před krajanem a druhým v pořadí jezdcem Triumphu Janosem Chrobakem. Body za třetí místo si na konto připsal Slovinec Luka Dečko na Yamaze. V průběžném hodnocení je první Adrian Gyutai (94bodů), jenž vede s náskokem devatenácti bodů před Rakušanem Jochenem Rotterem (75bodů). Třetí je Polák Daniel Bukowski (68bodů). Nejlépe umístěným českým závodníkem je průběžně jedenáctý Viktor Dušek (22bodů).

AA Supersport a Superstock 600
Sobota, 14.června 2014 – Závod
Grobnik_AA SUPERSTOCK 600_SUPERSPORT.pdf
Grobnik, Chorvatsko



AA SUPERSTOCK 1000 + SUPERBIKE

Závod třídy Superstock 1000 vyhrál Slovinec Marko Jerman před Bulharem Martinem Choyem a českým motocyklovým závodníkem Michalem Fillou. Druhým českým závodníkem byl na startu závodu Michal Prášek, který ale v Rijece nebodoval. V průběžném hodnocení si vedoucí pozici udržel Michal Filla (115bodů), ale Marko Jerman (107bodů) se přibližuje mílovými kroky a oba jezdce teď dělí osm bodů. Michal Prášek (48bodů) je průběžně pátý.
V závodu třídy Superbike úřadoval český motocyklový závodník Jan Halbich (foto), jenž porazil druhého v pořadí Michala Šemberu a třetího Slovince Berto Camleka. Z českých závodníků bodoval osmým místem David Ouředníček a jedenáctým Richard Balcar. Vedoucím jezdcem průběžného hodnocení je po závodu v chorvatské Rijece Jan Halbich (120bodů). Na druhém místě je Rakušan Roland Resch (95bodů) a třetí místo patří Michalu Šemberovi (64bodů). David Ouředníček (38bodů) je průběžně šestý, Richard Balcar (22bodů) uzavírá první desítku nejlepších.

AA Superbike a Superstrock 1000
Sobota, 14.června 2014 – Závod
Grobnik_AA SUPERSTOCK 1000_SUPERBIKE.pdf
Grobnik, Chorvatsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist