Třetí místo z Brna

Tým Šrámek Racing Promotion se o víkendu představil v Brně, kde se konal závod šampionátu Alpe Adria.

Po hořických zatáčkách, kde za tým Šrámek Racing Promotion startoval Martin Holoubek, se tentokrát na stroji Honda 125RS ke svému prvnímu závodu na okruhu v Brně vydal Lukas Trautmann z Rakouska. Stálý účastník elitního poháru mladých jezdců Red Bull Rookies Cup podepsal s týmem, se kterým startoval již ve druhé polovině loňské sezóny, smlouvu i pro letošní rok, kdy se představí v několika závodech Alpe Adrie Cupu a německého IDM.
Již samotná kvalifikace naznačila ambice týmu, když si Lukas časem 2:14,935 zajistil čtvrtým místem první startovní řadu. V závodě poté sváděl skvělý souboj s Karlem Hanikou o celkové druhé místo. V tomto souboji si oba mladíci několikrát vyměnili pozici a o všem tak rozhodoval závěrečný finiš na cílové rovince. V něm měl sice více štěstí závodník konkurenčního týmu, nicméně o pouhých 0,069 sekundy za ním si pro pohár za 3. pozici dojel právě Lukas Trautmann, zástupce týmu Šrámek Racing Promotion.
Lukas Trautmann:Myslím, že jsem byl rychlejší než Hanika, ale na rovince jsem stačil pouze z větru, takže to na trhák nebylo. Jinak dobrý závod a příště to zkusím oplatit."
Jirka Šrámek, majitel a manažer týmu: „Víkend to byl dobrý. Postupně se zlepšoval jezdec i motocykl, na kterém jsme zkoušeli různá nastavení. V sobotu se nám povedlo najít optimální setup. Lukas byl v Brně poprvé, takže se především učil a hledal optimální stopu. Do závodu jsme zvolili strategii na základě kvalifikace, kde byl nejrychlejší Chmelík. Počítali jsme s tím, že společně s ním pojede i Gnani. Naším cílem tedy bylo dobře odstartovat, chytit se Haniky a společně s ním jet a v závěru ho zkusit předjet. Faktem je, že na Alpe Adrii není váhový limit, a my máme oproti němu 20 kilogramů navíc. Samozřejmě se na to nechci vymlouvat, ale byl to určitý handicap. Nicméně i v závodě Lukas opět zlepšil čas na pěkných 2:14,6. Krásný závod, super výkon a všichni spokojení. Díky Lukasovi i mechanikovi Žížalovi za výborný výkon“.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist