Třetí místo pro Miloše Čiháka

V pořadí 4. závod MČR a Alpe Adria Cupu se po závodech na zahraničních okruzích zastavil na domácí půdě na brněnském autodromu.

Náš team se před těmito závody zúčastnil testování právě na Brněnské trati, které bylo příslibem, že by to mohlo dobře dopadnout.
Ovšem člověk míní a technika mění. Již v pátek se nám všem vybavil poslední závod na Panoniaringu. Miloš toho moc nenajezdil a motorka spíše stála v boxech, ve které zručně hledali závadu Kukačka s Inženýrem (novej mechoš, telemetrista - móc šikovnej určitě o něm ještě uslyšíte). Poslední páteční jízdu Milda přecijenom absolvoval tak, jak se má = na plný plyn.
Sobotní první kvalifikační jízda však opět dala vzpomenout na Panonii. Prostě ani jeden letošní závodní víkend nebyl normální a Brno to potvrzovalo. Jedno odjeté rychlé kolo, čas 2:09.874, průběžná 18-tá pozice na startovním roštu a opět problém technického rázu. Naši chirurgové mají opět plné ruce práce, ale na druhou kvalifikaci je motorka připravena.
Jediné, co nebylo na rychlé časy připraveno byla závodní dráha sama. Hodinu před druhou jízdou začíná vydatně pršet a na mokru Milda čas z první kvaldy rozhodně zlepšit nemohl. Obkroužil si tedy pouze potřebná kola ke splnění kvalifikačních kritérií. Nejrychleší byl v kvalifikaci Max Neukirchner a za ním pak Meklau, český účastník WSBK Jakub Smrž, Zaiser, Signorin atd atd atd a 18. Milda.
Nedělní závod začal Jirka Hanyk na startovním roštu větou - Takhle daleko jsme snad nikdy nebyli. A měl pravdu, tak dlouhou štreku (pomalu už do zatáčky) ještě nikdo nezažil. :)
Po startu se Miloš začal prokousávat startovním polem dopředu a za oběť mu padal jeden soupeř za druhým. Mrkývka, Jensen, Zaiser, Wohner a další a další. V polovině závodu se Milda držel okolo 10. pozice a stále zrychloval. V cestě mu stál Svoboda a Matěj Smrž. Chvíli se za nimi jen tak vozil a pak zaútočil. Jednoho po druhém si pěkně vychutnal a začal této dvojici ujíždět. Před ním v tu chvíli bylo 5 závodníků a Miloš chtěl víc, než šesté místo. Začal stahovat ztrátu na Signoriniho, teplota asfaltu ovšem dosahovala téměř 50-ti stupnů a dala o sobě vědět zadní pneu - další atak se už neuskutečnil.
Miloš dojel celkově na 6. místě, když závod vyhrál Max Neukirchner před Jakubem Smržem a Andym Meklauem. V českém mistráku bylo pořadí Jakub Smrž, Jiří Dražďák a Miloš Čihák.
Teď už nyní veškeré přípravy směřují k našemu vrcholu sezóny, kterou bude účast Miloše na divokou kartu při Brněnském závodě MS Superbiků. Tak se rozhodně přijďte podívat a zafandit. Sledujte web www.prorace.cz a dozvíte se víc...

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist