Tomášková si v Maďarsku zlomila zápěstí

Naše účast na letošní Pannonii proběhla ve stínu nedávného úmrtí člena našeho týmu, bývalého závodníka pana Otty Hilburgera, na jehož počest jsme požádali řadu našich i zahraničních jezdců, členů týmů a přátel o společnou fotografii před nedělním startem. Za jejich vstřícnost jím tímto dodatečně děkujeme.

Co se týče samotné účasti, tak od prvních volných tréninků, měřáků, přes kvalifikaci až po samotný závod Romana dosahovala stále lepších a lepších časů. Z počátečních 2´09,326 sekundy se zlepšila na 2´08,052 sekundy v kvalifikaci, což znamenalo, že do nedělních závodů odstartuje ze druhé pozice za Gbelcem a před Gnanim.

Od startu vyrazila jako čtvrtá a vlastně "udělala" celý závod neustálým soubojem s Maďarem Lackó a jeho Moriwaki. Tato dvojice měla ztrátu na vedoucáho Gbelce a druhého Gnaniho, ale velký náskok před zbytkem pole. Bylo jasné, že o třetím místě na pódiu se rozhodne mezi nimi. A byl to souboj na ostří nože. Během jednoho kola si dokázali i několikrát vyměnit pozici, a když už jeden poodjel, druhý se dokázal dotáhnout.

V devátém kole si Romča zajela osobní rekord 2´07,699 sekundy! Bohužel ji v posledním kole motorka "nakopla" a při pohybu těla vpřed, si o vlastní kapotáž zlomila pravou ruku. S obtížemi zvládla vyjetí z dráhy a po zastavení se hned vydala k sanitnímu vozu. Ironií osudu je, že ani její soupeř se z třetího místa nakonec neradoval. Po závodě byl diskvalifikován z technických důvodů a tak třetí místo spadlo do klína Italu Menozzimu.

Druhý závod už Romča pochopitelně neabsolvovala, neboť tou dobou jí natahovali a sádrovali zlomené zápěstí. Náš start v Grobniku, který je na programu za tři týdny, je tak v ohrožení.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist